Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17704839 www.bgdnes.bg

Синът на Гонзо спря с футбола

Александър прекрати кариерата си на 23 години

Синът на шефа на БФС Георги Иванов - Александър, прекрати футболната си кариера рано-рано, научи "България Днес". Наследникът на Гонзо е окачил бутонките на 23 години.

Александър се е отказал през 2022-ра, но досега това не бе известно. Мнозина смятаха, че наследникът на Георги Иванов продължава да рита в "Рилски спортист", където игра преди време. Оказа се, че това не е така и Иванов е прекратил кариерата си.

Реклама

Александър, който е роден на 29 септември 1999 година, е юноша на "Левски". Мина през всички възрасти на ДЮШ на "сините", но не успя да пробие в първия тим. Подобно на легендарния си баща игра като нападател. След "Левски" премина в "Рилски спортист". Там бе харесан от Христо Крушарски, който е спонсор и на клуба от Самоков. Ексцентричният бизнесмен го привлече в "Локо" (Пд), където баща му бе спортен директор.

"Ще се радвам, ако той постигне по-големи резултати от баща си, защото има тези качества. Даже на една контрола му казах: "Гонзо, твоят син е по-бърз от теб". Дано момчето да продължи да се развива все така добре", сподели тогава Христо Бонев.

По време на престоя си в "Локо" (Пд) Александър изпревари именитите си баща и дядо, на когото е кръстен. В последния кръг от сезон 2020/21 Иванов вкара първия си гол в елита за 3:3 с "Арда" в Кърджали - 3:3. Така вече в неговата фамилия има играчи от три поколения с попадения в Първа лига. Алекс изпревари и баща си, и дядо си с вкарването на първия гол - реализира го едва при третото си участие за първенство. Гонзо вкара за първи път в 15-ия си мач в елита, а Александър Иванов-старши се разписва дебютно при четвъртия си мач.

Въпреки това синът на Гонзо не остана и на "Лаута". Последва кратък престой в "Славия", след който Александър е окачил бутонките.

"За мен по-важното е стане добър човек. Да е културен, възпитан и да успее в живота. Дали ще направи кариера във футбола - не е толкова от значение", неведнъж е споделял Гонзо за сина си.

Наследникът му е изключително скромен и в нито един момент не е парадирал с произхода си.

Четете още

Президентът на "Скравена" Петко Петков: Всички ме предадоха след жалбата срещу Гонзо

Президентът на "Скравена" Петко Петков: Всички ме предадоха след жалбата срещу Гонзо

Уволнената от Гонзо ергенка Виктория ИЗПЛЮ КАМЪЧЕТО, намеси "Лудогорец"

Уволнената от Гонзо ергенка Виктория ИЗПЛЮ КАМЪЧЕТО, намеси "Лудогорец"

Бомба! Ергенката Виктория съди Гонзо

Бомба! Ергенката Виктория съди Гонзо

Нови жалби клатят Гонзо в БФС

Нови жалби клатят Гонзо в БФС

Реклама