Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1770716 www.bgdnes.bg

Репортер стана на факла

Бяхме на косъм от това да пламнем, разказа пред "България Днес" репортерът от предаването "Разследване" по Нова тв Димитър Стоянов, който бе залят с бензин по време на репортаж. Преди дни журналистът отишъл в самоковското село Гуцал да снима материал за обвинения в измама Георги Лазаров. Мъжът и преди време станал главен герой в предаване за това как излъгал своя жертва и купил добитък само за 15 лв. на глава.
Този път екипът се озовал в селото по сигнал на лизингова къща, която била измамена от Лазаров. Лизингодателите платили на фирмата на измамника над 200 хил. лв. за изработката на парен котел за алкохолен цех.

После с изненада установили, че такъв котел не е изработван, а вноските за него спрели да се плащат. Журналистът отишъл да потърси мнението на бизнесмена, но попаднал на жена му Марияна, която излязла от къщата да се разправя. Жената подивяла и заплашила, че ще се самозапали. Тогава репортерът взел за всеки случай пожарогасител от служебната кола.
"В първия момент не повярвах, но трябваше да взема мерки. Тя извади шише от 0,5 л, поля себе си с бензин и ме напръска по гърдите и корема. Когато опитах да й взема шишето, тя запали клечка кибрит. Имаше опасност да пламнем и двамата", разказва Стоянов. В този момент той напръскал подивялата жена с пожарогасителя. Как е завършила историята, журналистът ще пази в тайна до неделя, когато ще се излъчи предаването.
"Тя тръгна с идеята да запали себе си, но поля и мен. Не мисля, че е било целенасочено, просто си изпусна нервите. Сега ми е смешно, но тогава беше шокиращо", коментира репортерът. Той се чуди на случката, защото с нищо не бил провокирал такава реакция. ДМога само да бъда щастлив, че течността не попадна в очите миУ, споделя Стоянов.

Журналисти арестувани в Барселона

Български журналисти са били арестувани в испанския град Барселона, стана ясно вчера. Според електронни медии двамата с имена Светлозар и Александър били задържани заради марихуана. От външно министерство обаче опровергаха тази информация. Оттам потвърдиха, че на 10 февруари е бил заловен 25-годишен българин с инициали С.С., но заради хулиганска проява. След като прекарал 24 часа в ареста, бил освободен, без да му се повдигат обвинения. Той не се е обръщал към посолството ни за помощ. След като се разчуло, от мисията ни в Испания се обадили в полицията, които потвърдили за инцидента.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама