Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17735337 www.bgdnes.bg

2000 евро глоба за драскане по Колизеума след Благо Джисъса

 

На управата на Колизеума й дойде до гуша от опитите за писане по паметника на подобни на Благой Георгиев. Затова налагат моментна глоба от 2000 евро за всеки, опитал се да оскверни историческата забележителност. Бившият национал бе арестуван за вандалски акт по Колизеума през 2015 година.

Георгиев доста време отричаше, че той го е направил. Казваше, че го е отнесъл заради негов приятел. Години по-късно си призна в интервю за руското издание sportsdaily.ru.

Реклама

"Аз бях. Наоколо имаше 50 човека, не по-малко. И всички драскаха нещо по стените. Аз също извадих монета и написах на стената името на жена си Есмер. И тогава се започна. Появи се полиция. Оказа се, че това е забранено, но за посегателство върху Колизеума бях задържан само аз. Тотално се побърках, а полицаите се смееха на реакциите ми, докато попълваха рапорта", споделя Благо.

Оттогава неговото име се цитира всеки път в италианските медии, щом стане дума за вандалски актове срещу историческо наследство.

Оказва се, че скоро след неговия арест и още подобни посегателства от Колизеума решават да вземат мерки. Днес по високоговорителите женски глас обявява на туристите, че всеки, който се опита да пише или отчупи част от него, подлежи на моментна глоба. Тя е в размер на 2000 евро. Съобщението звучи на определен интервал от 10 минути през целия ден.

Стикер на "Левски" на Форума

Стикер на една от фенорганизациите грее на Форума в Рим. Лепенката може да се види на стъклените заграждения на руините от славното минало на града. Заедно с Колизеума и фонтана Ди Треви Форумът е сред най-посещаваните места във Вечния град.

Феновете на "Левски" често пътуват до Рим за мачовете на "Лацио". Двете агитки са в изключително близки отношения и си гостуват за важни двубои. Затова не е изненада, че под стикера на "сините" може да се види такъв на "Лацио".

Четете още

Благо Джизъса не чака 5-о дете

Благо Джизъса не чака 5-о дете

Благо Джизъса отиде на СПА в жегата

Благо Джизъса отиде на СПА в жегата

Реклама
Реклама
Реклама