Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17810763 www.bgdnes.bg

Дани представя България на олимпиада по изкуства

Престижен конкурс в Рим през есента 

18-годишното момиче е звезда от последния сезон на "Гласът на България" и най-младата победителка на "Бургас и морето" 

18-годишно талантливо момиче ще представи България на олимпиада тази година.
Не става въпрос за спортните игри в Париж през лятото, а за уникалната олимпиада по изкуствата, която ще се проведе през септември в италианската столица Рим.

Реклама


Дани Илиева е избрана от организаторите на престижния конкурс и ще има възможността да представи достойно България. На олимпиадата изпълнителката ще заложи на песента "Ще целуна ли". Автор на текста е Иван Ангелов - сценарист от "Господари на ефира" и "Като две капки вода", а част от видеото е заснето на Айфеловата кула в Париж.


"Пътувахме за 4 дни до Франция, ставахме много рано сутрин, за да уловим подходящата светлина и да избегнем тълпите туристи. След като се уморихме от таксита и задръствания, наехме велосипеди и се придвижвахме като истински парижани - беше страхотно. Да снимаш на Айфеловата кула е неповторимо усещане!", сподели Дани, която усилено се подготвя за изявата в Рим през есента.


Дани Илиева е звезда от последния сезон на "Гласът на България" и включена в престижната селекция The Voice GLOBAL заради глас, визия и сценично присъствие. През 2022 година, едва 16-годишна, момичето става най-младата изпълнителка, спечелила песенния конкурс "Бургас и морето". Дани има над 200 награди от национални и международни музикални конкурси и може да добави още един трофей към колекцията си, ако се представи отлично на олимпиадата по изкуства.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама