Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17810821 www.bgdnes.bg

Снахата на Паша Христова: Прокоба тегне над цялата фамилия

Врачка ми разкри, че певицата е била убита, каза химичката Таня Иванова

"Запалиха къщата на баба ми на село и тя изгоря. Като Паша Христова в самолета!"

Това разкри за "България Днес" снахата на естрадната легенда - химичката в БАН Таня Иванова. Тя е била съпруга на единствения син на изпълнителката на "Една българска роза" - Милен Иванов. До смъртта си само на 49 години от скоротечен рак през 2015-а той работи в сервиза на "Рено" в София. До кончината си наследникът на Паша Христова живее в апартамента в столичния квартал "Борово", който баща му Васил Иванов купува навремето с парите от кръвнината за трагично отишлата си певица. Милен и Таня отглеждат с много любов и всеотдайност дъщеря си Анна, която е вече красива млада дама. Наскоро внучката на Паша Христова, която е одрала кожата на знаменитата си баба, се появи в публиката на "Капките" като предвестник на бъдещия голям филм за естрадната звезда, изпепелена само на 25 години в самолетната катастрофа на летище София през декември 1971-ва.

Реклама

Снахата на Паша Христова още не може да забрави и думите на мургава ясновидка. "Преди години, за да се разсеем от трагедията с баба, отидохме с майка ми и сестра ми на море. Там се запознахме с една врачка, добре изглеждаща циганка. Разбрахме, че много искала да ни каже нещо. Когато се видяхме, гадателката позна как си е отишла баба ми. Без да мога да си обясня защо, я попитах и за Паша. "Момиче, тя е била убита! Не питай повече", изрече врачката", потръпва и досега от чутото преди толкова години Таня Иванова.

Снахата на любимата изпълнителка на Йосиф Цанков, за която той написва златните си шлагери, продължава да не вярва, че самолетната катастрофа, погубила Паша Христова и половината оркестър "София", е резултат от техническа грешка. До последно синът на певицата също смята, че самолетната катастрофа е била планирана. Милен Иванов се позоваваше на странното обстоятелство, че във фаталната вечер майка му оставила вкъщи задграничния си паспорт, без който в ония години нито един българин не можеше да напусне страната.

В полза на версията, че Паша и всички в самолета са били нарочени да загинат, Таня Иванова цитира казаното й от пожарникарите, гасили горящия ИЛ-18 преди 52 години. "Ако ни бяха пуснали половин час по-рано, нямаше да има изгорели", убедени били огнеборците. Незнайно защо половин час след катастрофата районът на летището е бил отцепен и там не са могли да влязат нито колите на пожарната, нито линейки, споделя още снахата на Паша Христова.

Четете още

Орлин Горанов и Марги Хранова възраждат "Една българска роза"

Орлин Горанов и Марги Хранова възраждат "Една българска роза"

Ученичка съживява Паша Христова с въглен

Ученичка съживява Паша Христова с въглен

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама