Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17818554 www.bgdnes.bg

Богдана Карадочева: Моля се на Господ да е с Кирил Маричков

Според Наско от Б.Т.Р. инцидентът не е падане и физическа травма, а е по-сериозен

"Дръж се, бате Кире! Ти си боец, а всички ние сме с теб!".

Този сърцат апел отправи музикантът Васко Кръпката, който в момента е в Германия, но бе научил тревожната новина, която обиколи България, САЩ и Канада, че любимият "щурец" Кирил Маричков е претърпял злополука и е прекъснал турнето си зад океана.

Реклама

Вокалистът на "Щурците" е част от супергрупата "Фондацията", но се завърна преждевременно у нас след инцидент, придружаван от помощник, заради болка и по препоръка на лекарите.

"Много се разтревожих, като прочетох новината. Ние сме близки приятели с Кирил. Моля се само да не го боли нищо, моля се на Господ да е с него и му пожелавам му да е благословен и бързо, бързо, бързо да се възстанови. Кире, бъди ми здрав, Кире!", проплака Богдана Карадочева пред "България Днес".

Колегата й Развигор Попов също бе научил за здравословния проблем на Маричков: "Прочетох, че Кирил е претърпял злополука и че не е добре, но подробности за здравословното му състояние не знам. Пожелавам му на тези светли празници да бъде час по-скоро здрав и да бъде такъв, какъвто си го знаем всички - весел, с млад дух и добър музикант" - казва Развигор.

Екип на в. "България Днес" се свърза и с Наско от Б.Т.Р., който пътуваше (бел. ред. - вчера) за концерт в Пловдив.

"Чух за инцидента. Колегата Славчо Николов е част от турнето на "Фондацията". Не знам подробности, но е нещо по-сериозно от падане или физическа травма", сподели изпълнителят на "Цвете от луната".

Реклама

Наско обеща заедно с пловдивската публика да подкрепи колегата си Маричков от сцената и чувствено призна: "Ние всички му желаем от сърце скорошно възстановяване и му стискаме палци, и ще пеем за него и вярвам, че Кирил Маричков ще се оправи и ще посрещне здрав и прав своя 80-годишен юбилей".

Композиторът певец Богдан Томов също бе научил от пресата за инцидента с Маричков.

"Прочетох новината, но мисля, че не е нещо тежко и сериозно", категоричен бе Томов и допълни: "На тези години човек, колкото и енергичен и харизматичен да е, трябва да бъде сигурен, че претоварване не трябва да има", настоя изпълнителят на "Фото, моля".

По негови думи почитателите на Маричков, които са си купили билети, за да чуят изпълненията му на задокеанските сцени, ще имат възможността да ги изпеят като послание към пострадалия "щурец" и за негово здраве заедно с останалите музиканти, които продължават турнето - Иван Лечев (ФСБ), Славчо Николов (Б.Т.Р.), Венко Поромански ("Те") и Дони.

"Няма нужда да казвам колко безценен е Кирил Маричков за българската рок музика, а на него - един голям музикант и добър приятел, от сърце му желая да не се дава, а да последва светлия пример на "Ролинг Стоунс" и да продължава. Затова, приятелю, оправяй се бързо, сцената, публиката и ние, приятелите ти, те чакаме", трогателно каза Томов.

Четете още

Инцидент в САЩ с Кирил Маричков, върна се по спешност в България

Инцидент в САЩ с Кирил Маричков, върна се по спешност в България

Фенове нападат Кирил Маричков на улицата (СНИМКИ)

Фенове нападат Кирил Маричков на улицата (СНИМКИ)

Реклама
Реклама
Реклама