Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1787108 www.bgdnes.bg

Бизнес дама се обяви за лице на протеста

Надя Панкова
Солидна бизнес дама с хотел на морето и ресторантьорски бизнес се припозна като лицето на протестите срещу сметките за ток. Даниела Пеловска, която седна вчера редом до премиера Бойко Борисов, се оказа една от най-известните в близкото минало бизнес дами в Добруджа.

Тя е бивш изпълнителен директор на "Макаронена фабрика", управител на "Добруджански протеин" и на "Хранителни стоки", собственик на хотел "София плас" в Кранево. В момента се занимава и с ресторантьорски бизнес в столицата. Тя твърди, че представлява протестиращите, но кой, как и защо я упълномощил за това, никой не разбра. След изявата и редом с премиера протестиращите се разграничиха от нея и исканията й, зад които според Пеловска стои инициативен комитет от 12 души.
Въпреки че дамата отрича да е приближена на ГЕРБ, в миналото е била близка с доста партии. След разкритието, че е била в НС на СДС в Добрич, стана ясно още, че след като е напуснала сините, е станала "таралеж" от "Новото време". Паметливи добричлии припомнят, че Пеловска бе водач на листата на царските отцепници през 2005 г. Бизнес дамата обаче явно се разочаровала от "таралежите", тъй като през 2009 г. става застъпник на ДПС в РИК и придружава Ахмед Доган заедно с Йордан Цонев на едно от посещенията на Сокола в Добрич.

Реклама

"Не знаех, че е била член на НС на СДС", заяви премиерът. Той узна също на място, че дъщерята Пеловска е зам.-кмет на столичния район "Изгрев", синът й - юрисконсулт на общината.

Дамата преди две години пък бе забъркана в скандал със Слави Трифонов. Из форумите в интернет се припомни победата на третото й дете Сидония Радева в шоуто на Дългия Lord of the Chefs, за която се говореше, че е заслужена след сериозно финансово спонсорство от майката. "Категорично не съм спонсор на Слави Трифонов, нямам никакви отношения с него. Никой не каза, че дъщеря ми спечели напълно заслужено, тъй като е завършила кулинарна академия и специализира в ресторант в САЩ с 3 звезди "Мишлен", заяви пред "България Днес" Пеловска. Тя се зарече, че ще осъди всеки, който я клевети. Пеловска бе категорична, че децата й - зам.-кмет Павлета Пеловска и юрисконсулт Васил Пеловски, сами са стигнали до постовете си без протекции.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама