Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1787142 www.bgdnes.bg

Дянков се върна тайно от САЩ

Вицепремиерът и министър на финансите в оставка Симеон Дянков кацна вчера инкогнито в България. Финансистът тихомълком се опита да се прибере от САЩ, където бе при семейството си.

Той долетя с прекачване от Виена вчера преди обяд. Дянков пристигна на столичното летище, като се опита да финтира всички, които го очакваха, и да се измъкне незабелязано. Той мина през правителствения ВИП изход на аерогарата и се качи направо в служебната кола, която го очакваше доста преди появата му.
Симеон Дянков бе при семейството си през последните дни. По време на отсъствието му бе съобщено, че той ще бъде освободен от длъжност и на негово място като министър се назначава Томислав Дончев, а като вицепремиер министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Реклама

При посрещането на Дянков на летището бе и екип на предаването "Господари на ефира", който се опита да му връчи наградата ДЗлатен скунксУ. Явно тя много изплаши финансиста, който подмина статуетката зад черните стъкла на колата.
Веднага след кацането си на летището Дянков отиде при колегите си от финансовото министерство. Съвсем скоро той ще се изнесе и от резиденция "Бояна", където доскоро живееше.

Дянков и съпругата му Каролайн Фройнд притежават къща във Вашингтон. Вчера бе обявено, че вероятната й стойност е около 1,5 млн. долара. Имотът е двуетажен и е купен на 15 юли 2002 г. Според общинските регистри къщата е построена около 1875 г. и се простира на 140 кв. м, показва проверка на "24 часа". Има общо 8 стаи, от които 5 са записани като спални и 3 като бани.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама