Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17879712 www.bgdnes.bg

Иван Христов: Павел Иванов е едно към едно с Гунди

Неразказвани подробности за филма „Гунди – легенда за любовта" разкри един от продуцентите на продукцията – Иван Христов, в ефира на Дарик радио.

„Павел Иванов играе Георги Аспарухов. Моето усещане е, че този филм ще е крайъгълен камък за този млад български артист. Той е едно към едно. Има неговото излъчване. Павел Иванов свърши една истинска детективска актьорска работа. Той покрива целия диапазон на образа на Гунди. Когато правиш такъв филм, той или започва в първата минута, или завършва там. Когато главният герой не прилича на истинската личност, филмът свършва. Павел Иванов е в момента, в който е напът да стане изключително популярен български артист", разказа Христов за актьора, изиграл ролята на Георги Аспарухов - Гунди. 

Реклама

Той акцентира и върху ролята на актрисата, изиграла ролята на Величка Маркова: „Ролята, която Александра Свиленова прави, дано да не я урочасам, нейното изпълнение е за награда. Тя показва в този филм, три различни етапа от живота на Лита Маркова. Тя е втори курс студен в НАТФИЗ. Влади Въргала е от този актьори, които веднага се разпознават. Той играе треньора на "Ботев" (Пловдив). Николай Урумов е треньорът на "Левски" юноши. Димитър Маринов, носител на "Оскар", играе в нашия филм. Когато играеш в такъв филм, колкото и голям артист да си, играеш епизодични роли и появи, които съпътстват израстването на главния герой. Благодаря на каста, на тези големи имена, които казаха „да", още преди да сме предложили, дори да играят малки роли". 

„Снимали сме на два стадиона – "Левски-Раковски" и в Пловдив. Тогава тези неща, които се разпадат, са били чисто нови. Магията на нашите партньори, които правят ефектите и компютърната анимация. Имаме футболни мачове, имаме разказани футболни мачове. Ще кажа един мач, който е в мача и това е финалът на юношеското първенство между "Левски" и "Септември". Ще се спра на още един мач и това е голямата победа на България над Белгия в баража за Европейското първенство в Англия", конкретизира продуцентът за стадионите, на които е снимана мегапродукцията. 

Иван Христо изрази надежда, че с филма ще покаже на обществото една по-романтична част от футбола: „Георги Аспарухов е обединител на нацията. Нямаме претенцията с Емил Бонев, Андрей и Димитър да сме обединители на нациите, но смятаме ако всеки се опита нещо да направи, да забушуват малки огънчета, които да прераснат в пожар. Ние показваме едно страхотно приятелство между великите футболисти от онова време. Това са били времена, в които феновете на "Левски" и ЦСКА са играли заедно на мачове".

„Искрено се надявам този филм да покаже, че всички можем да сме обединени. Има един момент, в който държава набелязва хора, които могат да бъдат витрина на социализма. Спортистите на популярните спортове са били мишена на този тип държавно ухажване. Ходим по много тънък лед и ще покажем моментът, в който Гунди става по-голям от системата. И от човек, който е ухажван да бъде реклама на социализма, се превръща в заплаха", допълни той.

„Мисля, че хората, които имат нужда да им се кажа нещо да го разберат – са загубени. Надявам се да има сектори, които подлежат на емоция и да привлечем такъв тип хора", каза продуцентът за ролята на филма като обединител на левскарската общност. 

„Има читалища, които искат да се превърнат в киносалони, за да пуснат този филм. Усещанията ми са, че имаме две големи задачи – да създадем кино продукт на световно ниво и да вкараме в салона хора, които отдавна не са ходили на кино. Мисля, че ще свършим и двете задачи. „Гунди – легенда за любовта" мисля, че ще върне много хора в киносалоните. Не искам да виждам разочарование в очите на хората", разказа той за еуфорията, която предизвиква филма в обществото.

„Оценката на Лита и Андрей Аспарухов са двете ми най-важни оценки. Лита е просто докосната, тя е класна жена. Това доверие от нейна страна – задължава. Живея с магията на Гунди от много време и тя продължава да расте. Една страхотна човечност и едно страхотно благородство", завърши Иван Христов за филма, посветен на един от най-великите български футболисти – Георги Аспарухов – Гунди.

Четете още

Ето го трейлъра на филма за Гунди (видео)

Ето го трейлъра на филма за Гунди (видео)

Екранният Гунди скача с бебешка количка

Екранният Гунди скача с бебешка количка

Реклама
Реклама
Реклама