Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17936314 www.bgdnes.bg

Кулинарна академия дава пълна стипендия за дете от SOS Детски Селища

Кулинарна академия HRC избра да връчи пълна стипендия на стойност 12000 евро и да подкрепи обучението на Мария Божидарова. С този жест сбъдва нейната мечта да стане професионален готвач.

Момичето е 10 клас в Професионалната гимназия по туризъм "Алеко Константинов" в град Банкя. Мечтае след години да си остане същата, но и да има собствен ресторант.

Реклама

Пътят на младата надежда започва от Семеен дом „Мечтатели" през лятото на 2020 година. От ранните години в приемното си семейство до сегашното си обучение, Мария показва изключителна ангажираност и отдаденост към своето образование и личностно израстване. Въпреки че се сблъсква с трудностите, тя остава примерен ученик, притежаващ качества на отговорност, уважение и лидерство.

Нейната отдаденост към кулинарното изкуство привлича вниманието на шеф Виктор Светославов, главен шеф инструктор. Впечатлен от нейните умения, работна етика и ентусиазъм, шеф Светославов вижда в Мария талант, който заслужава подкрепа.

"Когато реших да я предложа за стипендия, дори не знаех къде и как живее. Беше усмихната и изглеждаше все едно се забавлява наистина, докато другите участници бяха напрегнати, типично за състезание. Мария през цялото време работеше спокойно, уверено и това си пролича в ястията, които приготви. Според мен тя е самороден талант, който трябва на всяка цена да се развива и се радвам, че ще ? дадем тази възможност", ентусиазирано споделя шеф Светославов за сайта на академията.

Директорът Йоана Милева се срещна с Мария и нейния координиращ възпитател Изабела Христова „SOS Детски селища България", за да обсъдят и изберат заедно най-подходящата учебна програма. Освен че инвестира в образованието и бъдещето на Мария, Академията ще й предостави възможност за международни стажове и работен опит в престижни ресторанти в Европа и САЩ.

Четете още

Сержант Мирела Иванова спасява манастир

Сержант Мирела Иванова спасява манастир

Изпълниха последното желание на Ламбо
Изпълниха последното желание на Ламбо

Изпълниха последното желание на Ламбо

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама