Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17978076 www.bgdnes.bg

Любимият мъж на Данчето Христова - ограбен и убит във Флорида

 Първата й любов Христо Чолаков-Чендо загива в самолетна катастрофа, алкохолът погубва съпруга й арх. Георги Стоичков

Прокоба отнася живота на тримата любими мъже на Йорданка Христова, убедени са естрадни ветерани.

Реклама

"Мъжът на живота й" - легендарният музикант Кристиян Платов, е убит на кея във Флорида. Синът на китариста, аранжора и композитора - вече също покойният музикант Иван Платов, разказва приживе, че истината за кончината на баща му в Америка няма нищо общо с тиражираната от българските медии версия, че е издъхнал от инфаркт.

"Татко наистина имаше два инфаркта, но не това стана причина за смъртта му", смяташе наследникът на любимия мъж на Данчето. По думите му тиражираната от българските медии версия за кончината на баща му се разминавала генерално с истината. "Баща ми е намерен мъртъв от полицията на кей във Флорида, където е паркирал колата си. Капакът на автомобила зеел отворен. Липсвала скъпата музикална апаратура", гласеше разказът на Иван Платов. Всички близки на Кристиян Платов били единодушни, че става въпрос за "неестествена смърт" с цел грабеж.

Естрадната звезда и Кристиян Платов са любовен и творчески тандем години наред, до заминаването на големия музикант в Канада през 90-те. Той свири първо на тамошен кораб, след това се преселва във Флорида. Българите от генерацията на любимата певица на Фидел Кастро не забравят, че едни от най-големите хитове в кариерата на Христова са именно песните, сътворени от Кристиян Платов.

В съсловието се говори, че раздялата с изпълнителката на "Песен моя, обич моя" съсипала "мъжа на живота й". Платов, който бил роден внук на губернатора на Новочеркаск преди Октомврийската революция - атаман Хриситян Платов, започнал още повече да пие, въпреки че и по време на връзката си с Данчето можел да пресуши за една вечер каса шампанско.

"Баща ми беше непоправим бохем, а Йорданка Христова искаше съпруг и деца. Може би затова пътищата им в един момент се разминаха", допускаше Иван Платов.

Реклама

Голямата певица обаче никога не огласи публично как е напуснал този свят Кристиан Платов, нито пък му отдели подобаващо се място в първото издание на автобиографичната си книга. Във второто обаче тя доверила пред колеги, че ще опише бурната им любовна история, от която се раждат песни, останали завинаги в златния фонд на българската естрада.

Първата голяма любов на Данчето в зората на кариерата й е музикантът Христо Чолаков-Чендо, който става втори съпруг на легендарната тв говорителка Бригита Чолакова. За съжаление Чендо загива в самолетната катастрофа през декември 1971-ва, отнела живота на Паша Христова и половината оркестър "София".

"Бригита се влюби в Христо, който по това време беше гадже на Йорданка Христова, и го отмъкна от нея. Интересното е, че те двете не се караха, разбраха се по мъжки. Нямаше война между тях за този мъж, въпреки че и двете бяха луди по него", разкри навремето покойният телевизионер Величко Скорчев.

След като бил съкратен, единственият законен съпруг на Йорданка Христова - архитект Георги Стоичков, син на Григор Стоичков, започва да дави мъката в алкохол. Въпреки че е разведен с певицата, той често се черпи в нейния дом в столичния кв. "Изгрев", докато един ден Данчето открива на пода в хола мъртъв бащата на двете си деца - Григор и Ивана.

Четете още

Певецът Борис Комитов: Райко Дамянов спасява Тодор Живков от разстрел

Певецът Борис Комитов: Райко Дамянов спасява Тодор Живков от разстрел

НА ГУРБЕТ! Данчето Христова стяга куфарите за Лас Вегас

НА ГУРБЕТ! Данчето Христова стяга куфарите за Лас Вегас

Данчето Христова и Васко Кеца на крилете на любовта

Данчето Христова и Васко Кеца на крилете на любовта

Данчето Христова забрави щерка си заради Гришо

Данчето Христова забрави щерка си заради Гришо

Реклама
Реклама
Реклама