Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/18023500 www.bgdnes.bg

Ванга предсказва жестоката криза за вода

Сичко ке е отровено, а нея ке затварате у буркани. Тя ке стане по-скъпа от златото. Това гласи предупреждението на ясновидката

"Че дойде време, че имате златни паници, ама нема да има що да турите у тех. Сичко ке е отровено, а водата ке затварате у буркани. Водата ке стане по-скъпа от златото." Това пророчество на легендарната българска ясновидка Ванга е записано от нейната снаха доктор Здравка Методиева. Методиева е омъжена за сина на пророчицата Димитър и живее с двамата 22 години - от 1974 до смъртта на Ванга през 1996 г.

Реклама

Предсказаното от Ванга започва да се сбъдва с пълна сила. Според последните новини следващата голяма криза в Европа ще е за вода. Това е заключението на експерти на основата на изследване, използващо сателитни снимки. Според него Старият континент страда от повтарящи се големи суши още от 2018 г. и това не може да бъде преодоляно дори при настъпването на инцидентни по-влажни периоди.

Проблеми вече има в някои страни. Там реагират и се опитват да вземат някакви мерки. Каталуня първа обяви извънредно положение тази година и започна да доставя течността за пиене с кораби. Във Франция Макрон обнародва план за рециклиране на 10% от ресурсите до 2030 г. В Италия, Гърция и Белгия е отчетен хроничен воден стрес.

Всичко това е предречено от Ванга.

"Да, аз съм жив свидетел на това пророчество - сподели вчера за "България Днес" доктор Здравка Методиева. - Ванга държеше да я наричам "майко" и това е причината да се обръщам по този начин към нея, когато се връщам към своите спомени.

Самата истина е, чувала съм с ушите си предупреждението, че водата ще изчезне и ще стане по-скъпа от златото. Едно по едно всяко от предсказанията на Ванга за бъдещето започва да се сбъдва. Наскоро при мен бяха украинци, които живеят в Сандански. Споделиха ми, че пред тях Ванга е направила пророчество за войната, която сега се води на територията на тяхната родина. Дай Боже да започнем да се вслушваме в мъдростта на тази свята жена майка Ванга, която Бог ни изпрати именно в България" - каза Методиева.

"Преди няколко години бих казал, че Европа има достатъчно вода. В момента съм убеден, че имаме проблем." Това казва пред сп. "Политико" водещият автор на проучването за водната криза Торстен Майер-Гур. Според него правителствата на най-засегнатите страни се налага да вземат мерки. В противен случай кранчетата може да пресъхнат съвсем и да се стигне до напрежение между отделните държави за контрол над водоизточниците.

Вече изглежда безпощадно ясно, че злото, за което Ванга не веднъж е предупреждавала, дебне зад ъгъла.

Реклама

"Пред мен Ванга каза следното: "Златото ще излезе, водата ще се скрие." Това сподели и треньорката на златните момичета Нешка Робева пред "България Днес" вчера, навръх своя 78-и рожден ден.

"Вярвам напълно в това, което казва Ванга. Другото, което тя ми сподели, е, че трябва да се молим на Бог да запази Земята. Защото алчността ще ни погуби. Това бяха точните й думи, казани преди 1996 г., когато си отиде от този свят."

Според Нешка има начин планетата да се спаси. "Трябва да се ограничи производството, а не се угажда на едрия капитал и да издевателстваме над природата - категорична е легендарната треньорка. - Вижте какви големи пари се харчат за проучвания на други планети. А за нашата?"

Всички научни прогнози до момента сочат, че и това лято Европа ще бъде подложена на безпрецедентни горещини. Според данните на ООН жегите ще са най-убийствени в южните части на Стария континент и от тях най-много ще страдат в Испания, Франция, Италия, Гърция, донякъде и в Португалия. В няколко поредни години Германия също се сблъска с небивало безводие. Научните проучвания сочат, че районът на Средиземноморието като цяло се затопля с 20% по-бързо, отколкото средно светът като цяло. Така че обитателите на този някогашен рай тръпнат в тревога дали и тази година ще се наложи да изтърпят ограниченията, които им се стовариха през 2023 г.

"България Днес" се свърза и с председателя на фондация "Ванга" Иван Драмов. Той също потвърди пророчеството.

"Вярно е, че Ванга има точно предсказание за предстояща голяма суша и недостиг на вода - каза Драмов. - Ние в България трябва да се чувстваме благословени, че природата ни е толкова щедра и богата на вода. Минералните ни извори също са безценни, но ако не ги използваме разумно, нищо чудно да ги загубим."

Четете още

Светлин Русев избран от Ванга за църквата в Рупите

Светлин Русев избран от Ванга за църквата в Рупите

Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев

Ванга предсказва на Латинка Петрова, че ще срещне мъж без пукнат лев

Ванга за 2024-а: Чакат ни войни, терористични атаки и криза

Ванга за 2024-а: Чакат ни войни, терористични атаки и криза

Баба Ванга вещае атентат срещу Путин

Баба Ванга вещае атентат срещу Путин

Реклама
Реклама
Реклама