Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1825859 www.bgdnes.bg

Владимир Бошнаков пробва да си купи свобода?

Касапинът от "Надежда" Владимир Бошнаков е продал апартамент преди около месец, научи "България Днес". С парите бруталният убиец може да пробва да си купи оправдателна присъда, опасяват се близки на двете жертви на Бошнаков - приятелите му Явор Иванов и Емил Даскалов.

През септември 2011 г. Бошнаков застреля приятеля си Явор и изгори тялото му край радомирското село Дебели Лаг. Дни по-късно уби и Емил, като нарязва трупа на парчета и го натъпква в чувал, но полицаите го хващат. Мотивът за зверствата са пари, които Бошнаков трябва да връща на кредиторите си.

Реклама

Вчера килърът трябваше да чуе присъдата си. Докато някои от присъстващите в съдебната зала стояха прави в очакване да се прочете решението, съдия Снежанка Кьосева обяви, че докато се съвещавали, магистратите решили да не приключват процеса.

"Обстоятелствата по делото не са достатъчно изяснени", прецени съдийката. Тя отмени определението, с което се приключва делото, и възобнови съдебното следствие.
На следващото заседание на 2 април ще бъде разпитан бащата на убиеца, Владимир Бошнаков-старши. Ще бъдат призовани и Стефан Каравановски и Константин Ветов, които са били приятели на убитите момчета и са се движели с тях. Двамата били разпитвани вече в досъдебното производство и потвърдили, че Бошнаков е последният човек, с когото Явор се е видял. Ветов дори е бил потенциална трета жертва, тъй като бил поканен на среща от Бошнаков под предлога, че ще му връща пари. Съдиите поискаха и справка от КАТ кой е бил собственик на лекия автомобил Daewoo Espero, в който е открита кръв от Явор.

"Единствената справедлива присъда е доживотен затвор без право на замяна", смята майката на Явор Любомира Бойчева. Тя използвала опита си като психолог в МВР и ходила на заседанията, за да разбере що за човек е подсъдимият. "Не мога да мисля за него като човек и да го нарека така. Бих го нарекла хуманоид. Те бяха в една компания, Емо и Явор бяха много близки и за съжаление си отидоха двамата", разказва през сълзи почернената майка.

"Умишлено разтакават делото, за да създадат напрежение у нас, близките, което е много грозно. Няма никакви съмнения за смъртта на двете момчета. Те са убити по сходен начин, мотивът е ясен", коментира Любомира. По думите й Бошнаков не е човек, който убива за първи път. "В него няма човешка емоция, човешка реакция. Той не трепва, погледът му е железен", възмущава се майката.

"Бошнаков гледа с празни, стъклени очи. Нищо не искам да му кажа, в него няма грам съжаление - заяви бащата на другата жертва Емил Даскалов - Орлин. - Ангажиментът ми бе да създам деца, да ги възпитам, да ги обуча. Своята част съм я изпълнил, сега очаквам обществото да защитава членовете си", каза почерненият баща. По време на пледоариите прокуратурата поиска доживотен затвор за Бошнаков.

Реклама
Реклама
Реклама