Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1832158 www.bgdnes.bg

Бащата на Илия Павлов: Не запушвайте устата на Лара, когато вика майка си

Мечтая си да хванат убийците на сина ми. Това заяви Павел Найденов, бащата на показно разстреляния Илия Павлов, пред Нова телевизия. Повод за разговора бе 10 години от убийството на Илия Павлов.

Това ще стане много трудно, тъй като поръчителите са убили самите изпълнители и това не дава възможност да има голяма разкриваемост, допълни Найденов.

Реклама

„Аз съм в очакване да се разкрият убийците на сина ми. Да се надяваме, че правоимащите ще се стараят да разкрият убийците не само на сина ми, но и други убийства", каза още бащата на Илия Павлов и коментира, че отвличането на дъщерята на Евелин Банев - Брендо е голям грях.

„Недейте да запушвате устата на детето, когато вика майка си и татко си. Върнете детето", призова той.

„Няма държава в света, която да се е преборила с престъпността", коментира по повод похищението Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи.

Според него всякакви версии за отвличането на 10-годишното момиченце са възможни. „4 години живяхме в силно пропагандна среда. Обясняваше ни се, че едва ли не цялата престъпност е изкоренена, но пропуснахме друго престъпление - убийството на едно момиче от Перник. Там няма никакъв резултат", допълни той.

„Не бих застъпил версиите, че това престъпление има нещо общо с групата на „Наглите". Престъпността не може да се сведе до нулата, тя трябва да се сведе до нормални граници", каза още Йорданов.

Той допълни още, че е нормално в края на един управленски мандат да има ескалиране на престъпността. „Бойко Борисов обаче си тръгна като Жан Виденов", заяви бившият министър.

Реклама

Бащата на Илия Павлов също се съгласи, че престъпността не може да се изкорени до край. Според него това правителство е положило усилия за ликвидирането на престъпността и озаптяването й. „Престъпността е вкоренена в бита", каза той.

Според Йорданов най-важната задача на новия вътрешния министър ще е да се премине към ефективност, към обучението на разследващите полицаи. По думите му обаче не трябва да си позволява безобразните атаки към съда, както правеше Цветан Цветанов.

Той се надява да не се стигне до пробиване на валутния борд. „Не мисля, че президентът ще назначи някой толкова неграмотен", каза Йорданов на въпрос може ли да падна валутният борд.

Реклама
Реклама
Реклама