Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1832310 www.bgdnes.bg

Студент от Свищов с 11 евростипендии

Студент от Стопанската академия в Свищов спечели 11 евростипендии. Ергин Азис постави рекорд сред студентите в България като се класира във всичките категории за специални евростипендии. За евростипендия може да кандидатства всеки студент с висок успех и отличия от работа по проекти.


Ергин Азис разбил конкуренцията във всички категории, защото има зад гърба си десетки първи награди от престижни научни и спортни състезания, проекти и стажантски програми в чужбина.

Реклама

Общата сума от стипендиите, която Ергин ще получи, е 2800 лева. Той е студент последна година по специалностите "Международни икономически отношения" и "Финанси". Смята, че пари има в научната работа и съветва колегите си да опитат.

"Вместо да работят в неквалифицирана работа за 600 лева месечно, могат да се развиват в областта, за която учат, и да получават същото", коментира Ергин Азис.

Академията в Свищов се гордее с Ергин и заради престижната награда "Студент на 2012 година", която се връчва всяка година от Президента на България.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама