Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1832356 www.bgdnes.bg

Учителят, танцувал “Харлем шейк”, бил уволнен погрешно

Директорът на Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий в Пловдив" е взел прибързано решение. Учителят Христо Данев не е трябвало да бъде уволняван. Това заяви Лазар Додев, директор дирекция "Организация и контрол" в Министерството на образованието, пред TV7.

Едно от нарушението е, че до момента никой не е провел разговор с учениците. Според мен именно този учител има възможност да проведе разговор с тях, защото е обичан и уважаван от тях. Той е имал много успехи. Миналата година е получил най-висок успех на външното оценяване, обясни Додев.

Едно уволнение на учител не решава проблема, напротив, той се задълбочава. Другото нарушение, което констатирахме е, че в протокола от педагогическия съвет не е записано въобще, че се е обсъждало уволнението на учителя, разкри той.

По телефона се включи и Соня Киркова, директор на училището. Тя беше категорична, че не е допуснала никакви грешки и не се чувства виновна. Аз упреквам Христо Данев. Моята грешка е, че не предотвратих танцуването на този танц. Има две клипа на този танц. Първият е заснет в класната стая по време на учебен процес. Това според мен не е нормално. Децата въртяха столове и чинове, без да помислят, че могат да се наранят. Счупен е един чин, възмути се Киркова.

Александра Заркова, психолог, обясни, че в сянка остават истинските проблеми. Нашата образователна система остава много консервативна. В българското училище има много закостенели и затворени умове. Един учител е успял да запали учениците си по един танц и е уволнен.

По телефонът се включи и самия Христо Данев. Симона Киркова е смъкнала от мен цялото си доверие. Разбрах, че колегите ми също са направили подписка срещу мен. Аз се почуствах предаден и нежелан. При наличието на добра воля от страна на директорката веднага бих се върнал на работа, категоричен беше той.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама