Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1834505 www.bgdnes.bg

Ангел Бончев за откупа от "Наглите": Трудно ще си получа парите!

Аделина ГЕОРГИЕВА

"Много трудно ще е да си получа парите" - каза пред "България Днес" Ангел Бончев, който съди фондация "Утре за всеки" за откупа, който дари по поръчение на "Наглите".
Вчера в Софийския апелативен съд започна делото на втора инстанция, след като градските съдии осъдиха фондацията да върне 157 хил. евро.
След като фондацията е обжалвала решението, неин представител поиска двуседмичен срок, за да представи още бележки към жалбата. Съдебният състав с председател Нели Куцкова обяви, че ще се произнесе в срок, като препоръчителното време за това е един месец. За финал процесът ще трябва да мине и през Върховния касационен съд.
"Не смятам ставащото за основателно. Това са техни ходове да удължават делото и да няма присъда. Докато се произнесе съдът, ще бъде много по-трудно да се възстанови сумата", коментира бившият футболен бос след делото.
По думите му адвокатите използват всякакви прийоми, за да забавят процеса. Похитеният от "Наглите" не очаква в скоро време да си върне платения откуп.
"Много трудно се оправям финансово, тежка е ситуацията. Кого го интересува? Никого! Приятелите ми помагат, но ...", ожали се Бончев. "Всичко става трудно или въобще не става. Едва ли ще върнат парите, ако държавата не се намеси" - казва оше отвлеченият бизнесмен.
Средствата бяха похарчени за център за рехабилитация на болни от рак на гърдата жени. В началото на 2011 година обаче се разбра, че пациентките си плащат за прегледи и процедури. Предлагали се допълнително СПА процедури и масажи.
Парите бяха дарени на фондацията по заръка на групата за отвличания "Наглите", които държаха съпругата на Бончев - Камелия. Жената почина по Коледа м.г. след продължителна борба с рак на маточната шийка. Бончева така и не дочака да си върне дарения откуп, на който семейството разчиташе за нейното лечение. Преди това тя плати 395 хил. евро откуп за съпруга си.



Лара я държат около София

"Дъщерята на Евелин Банев - Лара, е отвлечена за пари, не за нещо друго" - коментира Ангел Бончев, който бе държан 48 дни в плен. По думите му похитителите държат Лара в някоя необитаема къща край София, както действаше и групата за отвличания "Наглите".
Според Бончев полицията няма да потвърди официално за поискан откуп, защото похитителите следят информацията в медиите.
"Не знам какви хора са това - в цял свят има престъпност, но да отвличат деца! За това няма оправдания. Няма значение на кого е детето, това са най-невинните същества на Земята. Нещата са много трагични в случая", смята Бончев.
Той е на мнение, че е много нагло това, че Лара е отвлечена през деня. "По принцип избягват да се движат през деня, защото рискуват много. Всеки от тях е запознат какво наказание може да получи и явно си действат, не ги е страх, сигурно имат и гръб. За съжаление правосъдието ни е много трагично. В чужбина си излежават наказанията и са забравили, а ние още нямаме произнесена присъда. Няма кой да ви каже дали са "Наглите", докато полицията не си свърши работата и не ги залови", коментира Ангел Бончев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама