Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1835067 www.bgdnes.bg

Ангел Славчев: Не съм членувал в БСП, а в Българска евролевица

"Участвах в протеста срещу премахването на паметника на Съветската армия преди две години", призна в студиото на Нова телевизия един от организаторите на протестите през последните месеци Ангел Славчев в право на отговор по повод отправените към него обвинения от журналиста Иво Инджев.


"Тогава взех мегафона и попитах Иво Инджев премахването на паметника ли е най-важното, което трябва да се случи, при наличието на толкова много проблеми в страната", каза още Славчев.

Реклама

Протестите срещу монополите се организират още от миналата година, уточни Славчев. След като вдигнаха цените на тока, започнахме да организираме хората срещу това, каза още той.

"Нашите протести, организирани от мен и приятелите ми, са били винаги мирни, не сме горили знамена, както казва Иво Инджев", съобщи още Славчев. Той не вижда нищо лошо в участието си в русофилската група, като смята, че тя не е на подчинение на БСП.

"Не съм бил член на БСП, а на партия Българската евролевица, каза още лидерът на протестите. Напуснах тази формация , защото някои неща в работата й не ми бяха по сърце и затова излязох на улицата, където мисля че там трябва да се решат нещата."

"Миналата година участвах и в протестите срещу добивът на шистов газ, защото смятам, че това може да навреди на природата в България", каза още Ангел Славчев. "Хубавото е, че между нас има както крайно леви, така и крайно десни по убеждения хора. Готов съм да обсъдя всички неверни информации, които циркулират в медиите за мен с господин Инджев", завърши той.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама