Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1846229 www.bgdnes.bg

Жизненоважни пари преляли чашата и Димитър пламна като факла

Само за седмица мъж и жена избраха да пламнат като факли, да изберат огъня пред живота - заради отчаяние.

Козметичката Даниела Любомирова се запали в Пловдив на 14-ти март. Преди това в столицата, пред президентството, на себе си посегна 51-годишният ковач Димитър Димитров.

Реклама

Мъжът е в "Пирогов", където лекарите се борят за живота му. Той е приет с 25% изгаряния.

Димитър е безработен от 2 години. Вдовец е, има дъщеря. Дни преди да посегне на себе си е бил покосен от инфаркт, което допълнително утежнило състоянието му.

Негов близък, пожелал анонимност твърди в писмо, че напоследък 51-годишният мъж често е изпадал в депресии, съобщи bTV. Чувствал се непълноценен и безполезен. В писмото си близкият пише, че чашата е преляла след отказ на негов клиент да му плати сериозна сума. За Димитър тези пари били "жизненоважни".

От писмото става ясно още, че определят Димитър като болезнено емоционален, с невероятно чувство за справедливост. Той се дразнел на всичко, което става в държавата. „Чувстваше се престъпник в тази държава. Неслучайно го е направил точно там - да прогледнат слепите за човешките трагедии", пише още в писмото.

„Кракът му трепна като го поздравих", разказа пред bTV сестрата на Димитър - Зоя, която го е посетила днес. Тя обясни, че брат й трябвало да получи пари от клиент, но той го излъгал.

„Не виждам светлина в тъмния тунел", казал Димитър на сестра си.

Преди да се запали, изпратил sms на жена си с текст „Обичам ви много всички. Искам да си спомняте с добро за мене." После изключил телефона си.

Реклама
Реклама
Реклама