Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1846405 www.bgdnes.bg

Сотир Цацаров: Започва процедура по отнемане на лиценза на ЧЕЗ

Стартира процедура по отнемане лиценза на ЧЕЗ. Това обяви пред bTV главният прокурор Сотир Цацаров. По негови думи Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е действала не като регулатор, а като регистратор.

„Още при началната проверка на Върховната административна прокуратура в държавната комисия са установени масови нарушения на периода на отчитане на електроенергия", разказа Цацаров.

„Установено е, че ДКЕВР не е реагирала на нито един от тези случаи, въпреки масовите оплаквания на граждани", добави той.

В следствие на резултатите Върховната административна прокуратура е отправила две предложения до комисията. Първото е да се осъществят административно-наказателни процедури по налагане на имуществени санкции за всеки отделен случай на констатирано такова нарушение. А второто е да започне процедура по отнемане лиценза на това ЕРП.

„Впечатление на прокурори и данъчни направили и множество разходи, безкритично одобрявани от ДКЕВР", каза Цацаров.

„Налага се като извод, че ДКЕВР е действала не като регулатор, а като регистратор. Резултатите в ЕРП-тата могат да ни насочат към самия орган, т.е. ДКЕВР", заяви главният прокурор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама