Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1869096 www.bgdnes.bg

Конкуренти драснали клечката на цеха в Карловско?

Огненият ад, който изпепели снощи около 23 часа в карловското село Ведраре 500 кв.м от цех за топлоизолация, е умишлен, смята един от началниците на фирмата. Изцяло е изгорял покрива, всички стъкла са изпочупени. Унищожена е готовата продукция, която чакала спедиция - 600 кубически метра стиропор, каза пък шефът на карловската пожарна главен комисар Атанас Николов.


Задействала се е пожаро-известителната инсталация, огънят е бил много интензивен. Пазач веднага се обадил на спешния телефон 112. Паникьосани, на място около 23.30 часа дошли и всичките 25 работници и служители. Фирмата „Стирусоар" АД е изградена със словашки инвестиции, работи идеално. Няма забавяне на заплати и съкращения. Това е една от най-бързо развиващите се фирми за производство на топлоизолация в страната.

Реклама

"И друг път конкуренцията ни е правила мръсотии, но не са стигали до такива крайности. Ние смятаме, че това е умишлен палеж", коментира служител от цеха.

Според него, а и според разследващи на пръв поглед причина да стане късо съединения няма. В цеха няма никакви електрически уреди. На тавана има само индустриално осветление, което е в пълна изправност и не би могло да предизвика пожар.

Вчера около 21.30 часа втора смяна е приключила, а началник-цеха както винаги е минал и е огледал всичко. Само два часа по-късно всички са вдигнати под тревога и се събрали на място.

Собственикът Мартин Разус преди седмица е бил в България. 40-годишният бизнесмен никога не е получавал заплахи, разказаха служители на цеха. Следствена група е направила снимки и събира доказателства. Ще бъде назначена пожаро-техническа експертиза, казаха от полицията. По случая е образувано досъдебно производство. Спасена е останалата част от цеха, която се простира на 10 хиляди квадратни метра.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама