Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1869322 www.bgdnes.bg

Стена на стара сграда се срути до леглото на спящо семейство

Тухлена стена на стара сграда се срути и падна в спалнята на семейство в Горна Оряховица, съобщи БНТ. Щетите са: разбита остъклена терасата, разрушена стая. Няма пострадали, а съпрузите се разминали само с уплаха.

Пострадалото семейство смята на поиска в съда обезщетение за нанесените щети.

Около два часа през нощта Пламен Панайотов и жена му се събудили от силен шум, а стената от съседния имот била пред леглото им.

Реклама



„Страшничко си беше. Като станахме, светнахме и всичко беше в пепел. Нищо не се вижда, не мога да ви го обясня, беше като по филмите. Сега в момента почваме да правим ремонти - тераси, спални малко без време, ама какво да направим. Всичко беше в спалнята, част от стената беше в спалнята", каза Пламен.

Той няколко пъти е подавал сигнали и жалби за опасната стена. От общината твърдят, че пращали предупреждения до собствениците на имота да обезопасят опасната постройка, но те не спазили предписанията.

"Съсобствениците не са в града, направено е уведомление да поддържат имота си в добро състояние съгласно изискванията на ЗУД, но това не е направено и във времето се получило това", заяви инж. Гергана Тодорова.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама