Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1878990 www.bgdnes.bg

Вежди хуква на опера, Нона хваща гората

Надя Панкова
Вече се наспиваме. Само човек, който е бил на такъв пост, знае какво е напрежението и натоварването. Сега си почиваме. Така в един глас бившите министри от кабинета "Борисов" коментираха пред "България Днес" как се чувстват вън от властта.

Част от тях категорично се отказаха да продължават с политическата си кариера, а оставащите в политиката нескрито им завиждат. "Това, че не съм министър, не означава, че имам по-малко работа, дори напротив", ожали се несколасалият да се ожени Томислав Дончев. Той и властелинът на магистралите Лиляна Павлова не мигват заради предизборната програма на ГЕРБ. Павлова и Дончев ще са и водачи на листи.
Част от министрите бяха "пенсионирани" от политиката без тяхно желание. Слухът, че един от тях е военният ексшеф Аню Ангелов, се оказа неверен. "Оставам в политиката категорично, никога не съм твърдял, че се отказвам. Продължавам да работя и да се боря. В някои вестници действително пишеха такива истини в кавички", коментира пред "България Днес" Ангелов.

Реклама

Бившият спортен шеф Свилен Нейков се върна към преподавателската си работа в спортната академия, откъдето стана професор. Колегата му Сергей Игнатов пък сподели пред вестника, че вече не дава коментари, тъй като не е публична личност, но все пак издаде с какво се занимава.

"Въобще не си почивам. Аз съм си в университета и си преподавам, с това се занимавам в момента", коментира Игнатов. Колегата му акад. Стефан Воденичаров, който изкара само месец на министерския пост в просветното ведомство, също не подвива крак. "Работим по задачата за национална доктрина, която ни даде президентът", заяви Воденичаров, който се върна на шефския стол в БАН.

За сметка на тях обаче дамите от кабинета са се отдали на релакс. Бившата правосъдна шефка Диана Ковачева се хвалела, че има много повече време за сина си Петър, който е във втори клас, и няма намерение да се занимава отново с политическа кариера. Ковачева гледа малкия си син сама, след като се разведе със съпруга си Венцислав Караджов, който се сгоди за международния секретар на БСП Деница Златева.
"В момента още усещам голямата умора. Но си почивам и мисля да се посветя на по-малкото ми дете, което сега излиза във ваканция", призна пред "България Днес" бившият министър на околната среда Нона Караджова. Тя също няма сериозни амбиции за политиката и призна, че не знае занапред с какво ще се занимава. "Чета романи повече сега, преди бях докарала възможностите само до къси разкази. Ето, последно си купих "Нов живот" на Орхан Памук, мисля следобед да я започна, четох и за Распутин един роман, но доста тежка книга се оказа", заяви Караджова. Тя обаче не спира да се интересува от политиката и следи работата на новите министри.

"Помагам и на колегите си в ГЕРБ, които работят, те всичките са по-млади от мен, а възрастта е важна и си тежи на моменти. А новите министри, защото аз следя тяхната работа, виждам, че повечето споделят, че и на тях не им стига сънят", допълни още бившата екошефка. След като не е на министерски пост, Караджова заяви, че може да си позволи спокойно да си начертае и маршрута за лятната почивка, която смята да прекара в планината.

Културният ексминистър Вежди Рашидов също си почива, но с работа в ателието. Рашидов заяви почти с доволство, че най-сетне мандатът му е приключил. "Сега ще мога спокойно да си ходя на опера", засмя се ексминистърът. Рашидов твори в ателието си и според запознати стяга изложба, докато пуши любимите си пури.

 

Реклама
Реклама
Реклама