Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1888983 www.bgdnes.bg

Наградиха таксиджията-акушер

64-годишният таксиметров шофьор Виктор Паргов от Дупница, който само преди десетина дни помогна за раждането на бебе в автомобила си на път за болницата, получи почетен плакет от кмета инж. Методи Чимев.


Паргов гостува в кметския кабинет по покана на Чимев и разказа цялата история по раждането на бебето в таксито. Шофьорът стана популярен още през 2006 година, когато откри 8 000 лева и ги върна на собственика им.

Реклама

"За мен е чест и още по-голямо удоволствие да стисна ръката на такъв човек като вас. Ако повече доброта и човешко отношение има, тогава и обществото ще бъде по-различно. Вие сте пример за подражание за честност и човещина, което трябва да притежава всеки един от нас. Г-н Паргов, виждам, че не го осъзнавате, защото сте изключително скромен човек, но го приемете - вие сте герой", обърна се към госта си Чимев.

"Направил съм това, което смятам, че всеки на моето място би направил. Така съм възпитан и така знам, че е правилно. Изненадан бях от поканата ви. Благодаря ви за това, както и че отделихте толкова време за един обикновен човек като мен. Вие сте оптимист като мен и само позитивността може да помогне на обществото ни, за да се оправим някога", лаконичен бе Паргов.

"Горд съм, че такива хора като вас живеят в нашата община и ви благодаря от името на всички жители на общината", заключи Чимев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама