Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1913612 www.bgdnes.bg

Илиян Варсанов става свидетел на повикване

Сключил сделка с прокуратурата, за да отърве пандиза

Видната фигура от ъндърграунда Илиян Варсанов е решил да се отърве от обвинение за шеф на наркобанда, като сключи сделка с прокуратурата. Той обещал да даде показания срещу своите авери в замяна на свободата си, разкриха пред "България Днес" магистрати.
Групата на крими героя беше разбита в средата на януари тази година. Тогава Варсанов се оказа зад решетките заедно с петима свои другари. Антимафиотите претърсиха жилищата им и откриха различни видове дрога, незаконно оръжие и крупна сума пари. Сред членовете на бандата му е и прокурорският син Кристиян Рангелов, чиято майка му дала съвети как да заличи следите си.
По коридорите на Темида усилено се говори, че Варсанов е сключил сделка с прокуратурата. Прави впечатление и че след като бе набеден за шеф на наркобандата, Софийският апелативен съд реши да го пусне на свобода срещу гаранция от 5000 лева. Прокурорският син пък получи инфаркт и бе отведен в "Пирогов" и срещу 1000 лева не му се наложи да стъпва в килията. Останалите членове на бандата нямаха този късмет и им беше наложена мярка "задържане под стража".

"Вероятно са му обещали, че ако говори, ще отърве кожата от обвинението за наркоразпространение", разказват с охота магистрати.
Самият Варсанов винаги е отричал да има нещо общо с наркотици. Категоричен е, че никога не е осъждан за дрога. Иначе крими героят прекара известно време зад решетките. Една година е следствен по делото за грабеж и опит за убийство на Христо Георгиев-Хамстера и пет месеца по делото за подготовка за убийството на Антон Милтенов-Клюна. По първото дело е бил оправдан, а по второто се оказа невинен на първа инстанция, но на втора го осъждат на 5000 лв. глоба.
Варсанов излезе "на светло", след като оцеля при атентата в кв. "Белите брези" през 2002 г. Близо до бирария "Двете халби" в кв. "Белите брези" мъжът бе прострелян в лявото бедро от трима маскирани бандити, скрити зад спрял на наблизо автомобил. За атентата бяха задържани няколко души, сред които соченият за конкурентен наркобос Димитър Вучев-Демби. Тази година Върховният касационен съд обаче го оправда окончателно.
Според близки на Варсанов той избягва публични срещи със стари познати от ъндърграунда. Пази се и от нощния живот.

Работи като асансьорен техник
 
Официално повече от пет години 37-годишният Варсанов работи във фирмата на баща си "Асансьорни монтажи" като техник. Смята, че е набеден за бандит, и вече е съвсем нов човек.
Димитър Вучев, който се прочу като обвиняем за 9 престъпления и бе основен свидетел в няколко наркодела, също опитва да започне легален бизнес. Той си е купил ферма за кокошки в село Динката и е регистрирал фирма с майтапчийското име "Дядо Мраз 681" с основен предмет животновъдство и отглеждане на фуражни култури.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама