Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1940308 www.bgdnes.bg

Скриват Лара в Швейцария

Дъщерята на Брендо - Лара Банева, бе изпратена в Швейцария, научи "България Днес".
Момиченцето е скрито в къща в селце близо до Женева. Заедно с Лара е майка й Моника и леля й Десислава Дишлиева. Трите заминали, след като Моника отсякла, че няма да държи дъщеря си и час повече в България и малката трябва да живее на сигурно място.
Преди да заминат, Лара бе скрита в къщата на леля й Десислава. Имението се намира на броени метри от т.нар. боянски сараи на лидера на ДПС Ахмед Доган. Заради заплахите за живота му Сокола отдавна е охраняван от НСО. Именно затова имението на лелята Десислава е най-сигурното място у нас, където малката Лара може да се възстанови от шока след прекараните 47 дни в плен. 
Дъщерята на сочения за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо, който е в затвор в Италия, бе отвлечена на 5 март и бе върната на родителите си 7 седмици по-късно. За свободата й бе платен откуп от 500 хиляди евро. Детето бе отвлечено, докато отива на училище, от трима маскирани бабаити от къщата им в тузарския столичен квартал Бояна.


След освобождаването на Лара майка й Моника Добринова взела окончателно решение да напусне страната с дъщеря си завинаги. Първоначално решила, докато Лара се възстанови от шока и бъде разпитана от полицията, да остане у нас. Дотогава по съвет на ченгетата Моника трябвало да премести момичето в друго жилище, по възможност с добра охрана. След консултация с роднините се оказало, че най-добре на изискванията им отговаря имението на сестра й Десислава Дишлиева. Ченгета разкриват, че още онзи ден следобед Лара е преместена там. Това станало след постановка, спретната от брата на Брендо - Симо Карайчев, и майката Моника. За да заблудят чакащите пред къщата на Банев десетки журналисти, мощен мерцедес излезе от предната порта на дома, за да ги разсее. По същото време други два джипа отведоха момиченцето и майка му в къщата на леля Деси.
Имението на Дишлиева е огромно - 498 квадратни метра с двор от декар и половина, показа проверка на "България Днес". То е удобно, защото се намира в близост до къщата на Лара. Мерките за сигурност около дома на леля Деси на "Беловодски път" могат да се сравняват единствено с тези на намиращата се наблизо улица "Секвоя", където са резиденциите на президента и премиера. Те са разположени на няколкостотин метра от дома на Дишлиева. Луксозната къща е оградена с огромен дувар, а районът е опасан с десетки камери. В двора и около къщата се разхождат тежковъоръжени охранители. Там малката Лара и братовчедка й Дара ще си играят на воля, докато споменът от отвличането отшуми от главата на момиченцето. Къщата на "Беловодски път" е възможно най-безопасното място за Лара в България и заради елитните съседи.
Улиците в района са осеяни с камери, които записват всичко случващо се. Около 40 човека лична охрана, полиция и НСО бдят денонощно за спокойствието на комшията Доган. Тяхната задача е да обикалят 24 часа около сараите на ДПС и да предотвратяват "атентати" срещу Ахмед Доган. Денонощно гардовете обикалят и близката гора с фенерчета. Полицаи пък проверяват документите на всички непознати, които се навъртат около сараите. Камери има и в околните сгради, където са резиденциите на много олигарси. Техните охрани също денонощно бдят за случващото се, което превръща квартала в най-охраняваната зона в София.
Близки до семейството потвърдиха, че Десислава, която е подсъдима заедно с Брендо, брат му Симо Карайчев и сестра си Моника за пране на пари, живее там от години заедно с дъщеря си Дарина. Не е тайна, че шармантната блондинка е мозъкът на семейство Баневи в отсъствието на Брендо. С острия си ум и смелост тя не за първи път ръководи ходовете на фамилията в редица напечени ситуации.
Десислава отдавна е част от игрите на Брендо. Тя е вдовица на убития управител на кредитния фонд "Прайвът Файнънс Юниън" Константин Дишлиев, който бе съдружник на Банев. Той бе разстрелян на 14 май 2005 г. на излизане от индийския ресторант "Тадж Махал" в столицата секунди преди да влезе в джипа си „Порше Кайен". След разстрела на Дишлиев се заговори, че убийството му е предупреждение към Брендо за провалена пратка от 819 кг кокаин. Дрогата бе заловена на яхтата "Есприта" на пристанището в испанския град Кадис.
2 години по-късно бе разстреляна и майката на Константин Дишлиев - Йорданка Запрянова. Тя бе основен свидетел срещу Брендо, жена му Моника, брат му Симо Карайчев и снаха си Десислава и бе ликвидирана дни преди да даде показанията си. 

Другите скривалища
 
Освен резиденцията на „Беловодски път" Десислава Дишлиева в съдружие с Брендо, голямата му дъщеря Александра и бившата съпруга Моника Добринова притежават още няколко сгради и огромни апартаменти в центъра на София. Макар и запорирани заради делата срещу тях за пране на пари, имотите също могат да се ползват като убежище на Лара, в случай че ситуацията налага малката да се върне у нас. Според експерти по сигурността, макар и по-удобни, за ползването им трябва да се прибягва само в краен случай. Причината е, че в тях няма как да се организира надеждна охрана.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама