Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1975816 www.bgdnes.bg

Внукът на бившия милиционер Комара: Болеше го много, хапчетата не помагаха!

"Комара не можеше да върви, но все пак е успял да се замъкне до навесчето зад плевнята и то колко му е трябвало... Беше станал 35 килограма от болестта. Вързал се е със сизал и увиснал." Това разказа пред "България Днес" Даниел Димов, кмет на село Литаково и съсед на бившия милиционер Младен Младенов. 79-годишният мъж се обеси на 7 май заради страшните болки, които изпитва.

"Имаше двустранна коксартроза. Измъчваше се много. Цял живот работеше, беше полицай и в един момент остана неподвижен. Зимата я изкара на легло. Понеже беше голям инат, като се стопли времето - стана. Ходеше с патерици. Злоупотребяваше прекалено с болкоуспокояващите и напоследък не можеше да се храни. Казваше, че стомахът му е станал на юмрук. Докторите му обясняваха, че може да побере само една филийка, затова, като хапнеше повече, повръщаше. Обмисляше отдавна да се убива. Аз лично съм го спасявал на два пъти", разказа още Димов.

Реклама

"Накрая беше ужасно отчаян. Последният му ден, преди да се самоубие, беше Гергьовден. Бяхме се събрали на една маса, тъй като синът му се казва Георги. Още тогава обясняваше какво е намислил. Молехме го да не говори така, че е празник. Той обаче беше категоричен, че не го интересува и че ще го направи. На другия ден всички бяхме изненадани, той наистина се обеси...", разказа с тъга в очите кметът на село Литаково.

"Болеше го много, не издържаше. Хапчетата вече не помагаха", със сълзи на очи обясни внукът на Младенов малко след погребението на своя близък. Младежът бе категоричен, че ужасяващите болки в ставите били причината, поради която дядо му е решил да посегне на живота си. Внукът на Комара напълно отрече слуховете, които се носят из селото, че предния ден Младенов станал свидетел как той и брат му се бият и това го е провокирало да посегне на живота си.

По-голямата част от трудовия стаж на Младен Младенов преминава в ескорта на Държавния съвет. След това става катаджия, пази на Околовръстното в София. Викали му Малкия Мук. През живота си не бил приел нито един подкуп, разказват негови съседи. Прозвището Комара пък получил, тъй като цял живот бил с много слабо телосложение. Последните години се прибрал в родното си село Литаково и станал квартален полицаи. Работил и като охранител. Преди да посегне на живота си, бил пенсионер. Живеел със съпругата си Костадина. Последно време и синът му Георги бил край тях, тъй като започнал работа като шофьор из селото.

Младен Младенов решил да сложи край на живота си на 7 май. Комара издебнал, че внукът му заминал за София след празниците, а синът му има работа при роднини, и свършил работата. Когато жена му го намира, вече било късно.

"Аз лично го свалих от бесилото и повиках полиция. Ако смъртта не е настъпила по естествен път, дори и тежко болен да е бил, щом си е посегнал на живота - отива в Съдебна медицина. Това е голям проблем, тъй като в Ботевградска област не идва патоанатом. Не всеки има средства, за да си прибере после тялото на роднината от столицата. Да не говорим какви са взаимоотношенията на Съдебна медицина с погребалните агенции. Освен това не връщат тялото, ако не си със специализирана кола, каквато има само погребалната агенция. Добре че синът му е бивш полицай и намери начин да си го прибере. Има хора, които нямат пари за тези разходи", обясни още кметът на село Литаково.

Съселянинът Дарин:

Заради внуците си го направи!

Според съселянина на Комара - Дарин, бившият милиционер е посегнал на живота си заради своите внуци.
"Предния ден внуците му заедно с циганче нападнали едно момче Калин край реката, докато пасе козичките си. Били го и му прибрали телефона. На следващия ден Комара се обеси", категоричен е Дарин. Според него именно тази случка е провокирала съселянина му да сложи край на живота си.
Дарин обяснява, че Младенов винаги е бил много строг и стриктен в работата си. Преди години дори, когато Дарин се разхождал с по-дълга коса, Младенов го хванал за опашката и го закарал да го острижат.

Реклама
Реклама
Реклама