Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1980110 www.bgdnes.bg

Павел Найденов: Ако и преди подслушваха, Илия щеше да е жив

"Бай Ганьо би гласувал за този, на когото вярва. Но не за този, който лъже по-убедително, защото, както виждате, неистините се разбраха. Гласувам всеки път и го правя, защото искам да участвам в живота си тук по някакъв начин." Това каза бащата на убития бос на "Мултигруп" Илия Павлов - Павел Найденов, минути преди да влезе в тъмната стаичка. Той дойде да гласува малко преди обед  в столичното Шесто основно училище "Граф Н. П. Игнатиев", облечен в елегантен светъл костюм. 
Найденов подчерта, че според него един мандат на дадена политическа партия не стига. "Трябва най-малко два мандата, дори в Америка е така. Защото всеки нов избраник започва да обвинява предходните правителства през първия мандат и едва след това започва същинската работа", аргументира се бащата на Илия Павлов.

 Той подчерта, че силно се надява партията, която застане начело на България, да продължи работата по инфраструктурата на страна ни. Според него от развитието на пътищата и магистралите печелят всички българи. След като се направи асфалтът, тогава ще има бял хляб, обобщи още бащата на Илия Павлов.

Той не пропусна и да коментира предизборните скандали, които разтърсиха страната ни. Найденов е категоричен, че подкрепя подслушването, ако то се осъществява с контрола на службите и от специално обучени агенти. "Ако навремето имаше подслушване и агентура, в момента синът ми Илия щеше да бъде жив. Именно това искам да обясня и на младите хора - че не бива да се страхуват от подслушването. Който се страхува от това, значи е гузен, има лоши намерения или иска да прокарва нещо, което не е редно. И като го подслушат, значи ще го изловят", допълни още Павел Найденов.
На 8 март 2003 година синът му - милиардерът и масон Илия Павлов, бе разстрелян показно в центъра на София с един изстрел в сърцето десет минути преди 20 часа на излизането от централата на корпорацията си. През февруари 2010 година дъщерята на Павел Найденов - Славка, и синът й Пол Уилсън бяха открити мъртви в дома им в САЩ.


"Самият аз пострадах от агресията. Според мен агресията може да се притиска само с проследяване, за да бъдат разкрити насилниците", смята още Павел Найденов. Той вярва, че след 10 години убийството на сина му Илия ще бъде разкрито. "Ако палачите на Илия са между живите, мисля, че ще дойде време да разберем кои са. И това ще стане чрез трето лице, пред което те са се разкрили. Защото, когато хванат някоя банда за поръчкови убийства, по време на разпитите пред разследващите винаги се появяват данни за други престъпления. Във всеки случай рано или късно всичко излиза наяве", категоричен е бащата на боса на "Мултигруп".

 

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама