Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1981249 www.bgdnes.bg

Полицаи разубедиха таксиджия самоубиец да не скача от виадукт

Магистрални полицаи от ОДМВР- София спасиха 35-годишен столичанин от самоубийствен скок от виадукт на автомагистрала „Хемус". Силно притеснен мъж позвънил на тел. 112, че 35-годишният му син се е насочил с такси към автомагистрала „Хемус" с намерение да сложи край на живота си, скачайки от един от мостовете.
Незабавно след получаването на сигнала бил изпратен екип на сектор „Престъпления по пътищата" към областната дирекция, който извършил обход на района.

На моста над Елешница, в посока Варна, униформените забелязали таксиметров автомобил, спрял в аварийната лента, с отворен капак. На предната дясна седалка, с отворена откъм парапета врата седял млад мъж във видимо нетрезво състояние, вперил поглед в бездната. Служителите на реда го приближили внимателно и завързали разговор с него.

Така с много такт и внимание те научили, че семейни проблеми са подтикнали 35- годишния таксиметров шофьор към крайното му решение. Полицаите деликатно насочили разговора към двете му деца и последиците, които би имала постъпката им за тях. Фактът, че се оказал адаш на един от полицаите също се оказал фактор в „преговорите" и спомогнал за благополучната развръзка. По време на разговора, продължил близо час служителите на реда прибрали полупразната бутилка с алкохол от седалката на водача и след като го успокоили достатъчно, закарали мъжа до входа на столицата, където го предали на близките му.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама