Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1981348 www.bgdnes.bg

Мира Радева обясни на Гала, че нищо страшно не се е случило в "Мултипринт"

След главния секретар на Министерския съвет Росен Желязков и социоложката Мира Радева се опита да неглижира проблема с надпечатаните 350 000 бюлетина в Костинборд. По въпроса за скандала с откритите в печатницата "Мултипринт" тя коментира в "На кафе" по Нова ТВ, че в страната има 12 500 избирателни секции, във всяка от тях има поне по 10 човека. "Това са 125 000 души. Защо си въобразявате, че всичките тези 125 000 души са някакви телета," попита Радева.


Купени гласове разбира се имало, особено в ромските секции, но ставало въпрос за малки проценти. В публичното пространство обаче постоянно се говорели пълни лъжи, обяви Радева. "Водим се 7 700 000 души население. По закон са отпечатани 3 800 000 бюлетини. Това е много повече от гласувалите. За какво са им тия 350 000 бюлетини, при положение, че си имат колкото си искат напечатани бюлетини по секциите?". Така Мира Радева обоснова несъстоятелността, според нея, на скандала от деня на размисъл и се нахвърли срещу изпълнителния директор на TV7 Николай Бареков.

"Човек, който се води журналист се изявяваше като президент, премиер и главен прокурор в Деня за размисъл. И хората трябваше да чуват обяснения от президента, премиера, главния прокурор, за да видят, че в държавата някой изобщо работи. А всички политически партии излязоха и почнаха да хвърлят кал.", каза социоложката Мира Радева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама