Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2020094 www.bgdnes.bg

С нож в гърба след кило ракия

55-годишен мъж се озова в болница с нож в гърба след пиянски запой. Кървавата драма се разиграла във вторник вечерта на ул. "Квартал Запад" в Перущица.
Пострадалият мъж седнал да се почерпи със свой познат в кварталната кръчма. Двамата авери започнали да нищят политиката и футбола и докато се усетят, пресушили две бутилки с ракия. След като третото шише пристигнало на масата, двамата другари започнали да се чудят кой ще плати сметката. 44-годишният сътрапезник на пострадалия бил категоричен, че правото се пада на по-възрастния. Освен това обяснил, че изпил едва-две чашки от кехлибарената течност и не вижда причина да плаща останалата част от пресушеното.
Между двамата другари по чашка започнал лют скандал. След като крясъците и псувните не помогнали, по-младият сътрапезник решил да предприеме крайни действия. Той измъкнал от задния си джоб малко сгъваемо ножче. Пъргаво се промъкнал зад гърба на своя приятел и забил острието в плешката му.
Като видяла кръвта, стичаща се от гърба на 55-годишния мъж, сервитьорката на кварталната кръчма веднага се обадила в полицията. На мястото бил изпратен патрул на МВР и линейка. Пристигналите униформени заварили и двамата авери, които едвам се държали на краката си.
Пострадалият веднага бил изпратен в болница, където лекарите се погрижили за раната му. Няма опасност за живота му, категорични са медиците.
Нападателят е задържан в ареста в Стамболийски за 24 часа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама