Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2024908 www.bgdnes.bg

След девет обира от роми врачанин си обви къщата с тел

След девет обира българин от Врачанско е опасал дома си с бодлива тел. На къщата му, в началото на белослатинското село Попица, вместо табелка "образцов дом", на портата посреща надпис "опасно за живота", съобщи bTV.

„Като дойдат крадците, щом пристъпи вътре, крушката веднага се включва, сирените почват да свирят, че има човек на вратите. И една минута и половина, свети и гасне пак. Ако дойде втори път, пак запали и пак гасне", обяснява възрастният мъж и вини роми за опразнения си дом.

Реклама

Йорданка - съпругата на майстора, е 100 процента инвалид, прикован за количка. Последното посещение на крадците я заварва сама в къщи.

„Късмет имах, че не съм станала. Станах към 11 часа, че викам брей, забравих да пусна на пилетата лампата. И като станах... В коридора бях оставила на фризера едно парче салам, не салам, ами суджук - нема го. Гардероб разхвърляли, всички дрехи разхвърляли. Слезнах надолу, пуснах лампата и се прибрах, кога погледнах, отворих стаята, всичко беше насред стаята", разказва жената.

Освен че е готов да посрещне крадците, Нино се е подготвил и за смъртта. Надписал е за себе си и за жена си надгробни камъни, в които трябва да бъде добавена само окончателната дата.

На въпрос мислел ли е дали би убил крадец, майсторът отговаря: „Никога, за нищо на света. Това е грях Господ не позволява да вършиш грях. Кръв с кръв не се връща"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама