Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2024913 www.bgdnes.bg

Ромски екшън във Варна: Мъж сече жена с коса, тя го цели с цимент

Грандиозен скандал се е разиграл снощи в района на "Максуда" във Варна, пише вестник „Народно дело".

Обезумял мъж от ромски произход няколко пъти опитал да съсече жена с коса, която преди това успяла да го уцели със сравнително голяма циментова буца. Въпреки че всички негови опити бяха неуспешни, мъжът накрая използвал дървената дръжка и със самурайски замах я забил в челото на ромката. Жената му подсякла крак, докато към него се насочи с юмруци мъж - вероятно съпруг, на покосената с дървения кол ромка. Всичко това станало пред погледите на смаяни живеещи на ул. "Свобода".

Реклама

Десетки роми влезли в пререкание, а виковете им станали причина половината квартал да се събере в района. След по-малко от 20 минути хората се разотишли, а въоръженият с коса е усмирен. Пред изданието възрастни жители на района разказват, че причина за инцидента са станали деца.

"Едните деца от другата улица дошли и били тези тука, и това е", казва възрастна жена.

"Тези хора са животни, десетки пъти сме искали в общината те да бъдат преместени", казва възрастен мъж от блок в съседство. По думите му редовно в района на 18-и блок на ул. "Свобода" стават сцени, а наскоро имало и случай, който завършил за един от участниците в болница.

"Време е съседите да съберат подписка за изместване на тези хора. Не се живее. Елате през деня - конете им са под терасите, пикаят във входовете и крадат", коментира още свидетелят на сцената.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама