Чревоугодници от Токио се трепят, за да ядат земя в елитен ресторант. Гарнитура от кал е главният специалитет в "Не Куитез Пас", където резервациите се правят най-малко три месеца предварително. Новаторските ястия са дело на главния готвач Тошио Танабе.
Тошио Танабе е майстор на скариди с кал "Добавянето на земя в храните дава здравословен и естествен нюанс на всички видове ястия - от супи до десерти", твърди японският кулинарен майстор. Сготвените от него скариди, трюфели и ризото с "кална" гарнитура се сервират в глинени съдове, а феновете му в столицата на Страната на изгряващото слънце се множат главоломно. Всеки месец Танабе получава по 20 кг земя от Канума, префектура Тотиги. За повечето ястия той използва чернозем, а за по-леките добавя сиви алувиални почви. Пръстта се копае на дълбочина и минава щателна проверка за примеси и замърсявания, а след това и термична обработка. "Нашето съзнание възприема земята като нещо мръсно и негодно за консумация, но това не е така. Почвата е в основата на природните хранителни добавки в храната“, категоричен е готвачът.