Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4413700 www.bgdnes.bg

Мирослав Ненков: Медицината ще се върне в българските здравни заведения и в болниците

Министерството на здравеопазването поема ясен ангажимент към спешното завършване на електронното здравеопазване и ясни промени в Спешната помощ. Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов по врем на церемонията на предаване на властта, след като прие поста от служебния министър Мирослав Ненков, предаде  „Фокус”.

„Има спешни неща, които екипът на Мирослав Ненков е развил и са почти стигнали до реализация, като моят екип ще ги продължи", посочи Москов.

Реклама

„Медицината ще се върне в българските здравни заведения и в болниците, а търговията постепенно, но сигурно, ще отстъпва мястото си на медицината. Аз искам държавните болници да престанат да бъдат търговски дружества”, посочи Петър Москов.

„Ще искаме актуализация на бюджета, но нека тези въпроси бъдат обсъдени първо в състава на министерството, както и на Министерски съвет. Не искам да се ангажирам с цифри, които не са сигурни”, допълни Москов.

По случай назначението си той получи от служебния министър Мирослав Ненков малко керамично слонче с пожеланието новият министър да взима мъдри решения.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама