Водата на Ванга ни прави столетници

Пророчицата се зареждала от изворите в Рупите
С нея трябва да се къпем, не да се пие, казва проф. Игнатов
Вода от Рупите ни прави столетници. Ванга е знаела за това и по тази причина се е заселила до минералните извори в околността, предполагат учени.
Водата от Рупите не бива да се пие, тя трябва да се ползва за къпане. Това става ясно от изследвания на проф. Игнат Игнатов, който е почетен доктор в Европейската академия за естествени науки на Германия. От 1996 г. той е създател, собственик и директор на Научноизследователския център по медицинска биофизика.
"Водата в Рупите съдържа минерали, които са извън нормата, затова те не могат да се пият. По наредба номер 14 на МОСВ за минералните води се надвишава стойността на бикарбонатните йони и други елементи. Но водата от Рупите изчиства на всякакво ниво организма и е полезно да се потапяме в нея", обяснява проф. Игнатов.
Като влезе в басейн с подобен тип вода, човешкият организъм се зарежда с отрицателни йони, това, което и Ванга съветва да правим - подобно е на зареждането, когато ходиш бос. При тези високи температури се подобрява храненето на тялото с кръв, както и метаболизмът. Така човек получава допълнителна енергия", смята физикът. Освен това в човешкото тяло 20% е кожа и според Игнатов така си помагаме и при наличие на сериозни кожни проблеми.
"Винаги съм се чудил, когато ходя на Рупите, защо точно там има строматолити (слоести варовикови образувания от натрупани отлагания от микроорганизми - б.а.)? А и защо точно там Ванга е провеждала своите сеанси и е била пророчица номер едно за България. Тя се е зареждала от водите там, а и нищо чудно животът да се е зародил в Рупите и Ванга да е видяла нещо, което ние все още не сме открили", смята Игнатов.
Строматолити има и в Белослав, както и в Гренландия, Австралия и Африка. Това са зони, в които се счита, че се е зародил животът.
"Но в Рупите те са далеч по-млади като възраст. Това не означава, че ние всичко сме изследвали, може Ванга да е права, че Рупите са създадени преди милиони години", казва Игнатов.
Според доктора недооценяваме уникалните минерални и планински извори. Едните са ценни със съдържанието си на калций и натрий, полезни за нервната система. Другите са богати на желязо и затова имат антиоксидантен ефект. Ето защо задължителната дневна дажба за човек е по половин литър минерална и планинска вода, за да може да се усвоят всички елементи. Това е и оптималното количество. Има теории, които задължават да пием по 2-3 литра, но според доктора това зависи от нуждите на организма, от физическото натоварване, климата. Ако някои се затрудняват да смесват пропорциите, то нека да редуват месец минерална, месец планинска или трапезна вода.
"Ако в дестилираната се смесят всички елементи от минералната, няма да се получи полезна вода - смята ученият. - В минералната вода има нещо, което носи информация за живота. Това е и моето най-голямо постижение, представено на конгрес в Хановер - по-вероятно е не в морската, а в минералната да се е зародил животът. Магмата, която я затопля, поддържа жизнените структури. Планинската е възникнала по-късно. Но и при двете има жизнена енергия - всяка свети със своя аура, която съм установил по метода на Кирлиан (снимане на биофизично поле), допълва още Игнатов.
Професорът е сред тримата най-сериозни изследователи в света на този метод. Най-добра за живота е тази вода, която взаимодейства с калция. Следва планинската, а после - чешмяната. Най-богата е планинската вода от Девин, следвана от Хисар и Горна баня.
Много болести могат да се лекуват с пиене на енергийно заредена вода. Тя предава информацията, която носи, на клетките в организма. Това си има съвсем научно обяснение от гледна точка на квантовата физика, макар че в древността се е смятало за магия. Различните води имат свой химичен състав, което означава, че са и с различен биоспектър, със свой си енергиен заряд. Най-силен той е през пролетта, особено в планинската.
В своя труд д-р Игнатов повтаря и донякъде доразвива метода на друг учен, вече покойник - японеца Масару Емото. Неговото голямо постижение е, че успява да покаже как положителната информация структурира красиви снежинки, а отрицателната - грозни. И още - там, където има болни, умиращи, дори може и да не се образуват снежинки. Любовта е друго нещо - тогава те са прекрасни, смята Игнатов.
Водата "помни" физично или химично въздействие. Когато е подложена на различни въздействия, променя подреждането на молекулите си за определено време, сиреч запомня какво се е случило с нея - дали е стояла на слънце, или пък е била "облъчена" с живителна енергия. Според учените тя притежава ред уникални свойства, които й позволяват да съхранява и разпространява информация под влияние на външни физични или химични фактори. Изводът е, че веднъж заредена с информация, тя може и да я предава на човека, който я пие.
Актуални днес са опитите със снежинки преди и след земетресение. Тогава спектърът им изчезва, а малко след това и тонусът на човек се срива. "Водата реагира преди бедствие, категоричен е биофизикът. Затова то може да бъде предсказано далеч преди апаратурното."
Направете си най-полезната
Биофизикът е на мнение, че всеки сам усеща кое за него е полезно. Водите минават през земни пластове, които носят в себе си информация за живота. Размразената и минералната съдържат 30-35 г на тон деутерий, а чешмяната -120-150. Този елемент се натрупва по клетъчните мембрани и води до стареене. Един от най-простите, но категорични опити е, че цвете, поливано с чешмяна вода, расте по-бавно от обливаното с планинска. Ако разчитате само на водопровода, деутерия ще изчистите, като сипете вода в съд и го поставите във фризера. Дръжте, докато отгоре се образува 1 см лед. Отстранете го и знайте, че водата вече не е вредна. Дори шведски учени са установили, че такава вода е благоприятна за болни от диабет. През пролетта е по-добре да се пие изворна вода. Тогава и нейният спектър е по-активен. Не е без значение дали пием топла или студена вода.
Знае се, че от ледената организмът губи енергия, докато я усвои. Затова оптималната температура е около двайсетина градуса. Всяка вода съхранявайте до плюс 10 градуса.
Лили АНГЕЛОВА