Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7049466 www.bgdnes.bg

Калоян Шарланджиев, внук на Невена Коканова: Обожавам баба, знам всичко за нея!

Дъщерята на голямата актриса събира

приятелите й в село Иглика, четат стихове

"Сцената чака Невена Коканова. От 1984 година, когато актрисата играе в двора на археолога Дикран Балабанян, тя подари спектакъла "Прекрасната от Амхъст" по Емили Дикинсън за юбилея на брат му Ара. Играе пред 20 човека. От тогава до днес близките й се събираме тук. В Чомаци, днешно Иглика. Мястото, което Невена обичаше през последните си години. Тази вечер ще бъде с нас и прекрасната Емилия Радева, с която деляха една сцена в последния спектакъл "Важно е да си желана".

Думите са на продуцента Георги Тошев, който бе от малкото поканени на помена за голямата актриса. Събитието бе организирано от Теодора Шарланджиева, осиновената дъщеря на Невена. Отново се четоха нейни любими стихове, а приятелите й си спомниха неразказани случки с нея. "Тя много обичаше съседите си. Те трудно й повярваха в началото, че жената, която бърка хоросан, е красавицата от екрана. За всекиго намираше блага дума и помагаше - и на баба Кина, и на баба Марийка в домакинската и кърската работа. И днес за жителите на Иглика Невена е най-добрият човек, когото познават", споделя Валя Стоянова, приятелка на Невена.

"Обожавам баба! Знам всичко за нея - ролите й, живота й. Тя е била изключителна жена", споделя внукът на голямата актриса - Калоян. Момченцето не е имало възможността да види и общува с баба си, тъй като тя умира на 3 юни 2000 г., а той се ражда през ноември 2004 г. "Тази година през декември тя щеше да стане на 80 г. Дано е на по-добро и светло място", споделят близките на Коканова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама