Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7404007 www.bgdnes.bg

Разпродават цеха за торти на убитото семейство в ЮАР

Година след мистериозния разстрел

Събират пари за отглеждането на осиротялата им дъщеря Йоана

С разпродажба на вещи, принадлежащи на убитото българско семейство в ЮАР, се захванаха почернените им приятели. Парите се събират за отглеждане на малката дъщеря Йоана, която остава кръгло сираче след зловещата вендета срещу майка й и баща й. Анджело Димов и Незабравка Пеева са направени на решето от наемен килър, който не оставя и следа. Не помилва дори кучето им, което е убито на място. Основната версия за безжалостната мокра поръчка е разчистване на сметки заради сенчестия бизнес на Анджело Димов, разследван за измами с банкови карти.

Съпругата му Незабравка е чиста като сълза пред властите. Жената е майстор сладкар, известна в ЮАР като "Вещицата на тортите", и от години развива цеха си за празнични сладкиши. След ужасяващия разстрел дъщеря им Йоана, която е първокласничка, остава у роднини, които изнемогват в грижите за отглеждането й.

Реклама

"Йоана има нужда от подкрепата ви. Така всеки, който помогне, ще има свой собствен спомен от Неси Пеева. Приятели от Кейптаун, помогнете да съберем пари за малкото момиченце", пише Анастасия, която започва разпродажбата на цялото оборудване на Неси Пеева.

"Тя беше добрата вещица, която прави торти. Тя беше майка и приятел. Беше част от братство, от приятелски кръг завинаги. Нека застанем до нея, нека разпръснем силите си за Йоанна. Знам, че посланието ми ще стигне до всички кътчета на света", пишат кейптаунските сладкарки.

Нейните пособия и оборудване са достъпни за всеки, може да направите и просто дарение. Изпратете ми мейл или елата да си купите нещо дребно. Така ще носите винаги част от Неси в сърцето си", завършва трогателния си призив в стихотворна форма управителка на сладкарския салон в ЮАР Мариане.

Година и два месеца след кървавото престъпление няма нито задържан, нито официални подозрения за поръчката. В неделя сръбският вестник "Курир" публикува материал от мистериозен източник, като излага основна версия за убийството на семейството. Според техния източник вендетата за Анджело и Незабравка е заради неуспешен атентат преди година и половина срещу мафиота Жуча. Гангстерската война между българската и сръбската мафия започнала заради открадната от сърбите пратка кокаин, твърди "Курир". Статията идва, след като миналия вторник въпросният тартор Иван Джорджевич-Жуча е очистен след засада в Йоханесбург.

Убийството на Анджело и жена му Неси е извършено няколко месеца след като Жуча оцелява на косъм след атака. Той е прострелян на 4 места от непознат в колата си през септември 2017 година, но оцелява. Нашенците са ликвидирани през февруари 2018 г.

Според версията на "Курир" Жуча е поръчан от българския подземен свят, след като негов приближен открадва 20 килограма кокаин от нашенска банда.

Реклама

Още четири смъртни присъди

Джорджевич е направен на решето в кръстосан огън от автомати в луксозен жилищен комплекс в Йоханесбург миналия вторник. Жертвата допуска фатална грешка - след като подсиленият прозорец откъм шофьорското място устоява на изстрелите, сърбинът отваря дясната врата и побягва от блиндирания си "Мерцедес". Догонен е и довършен от един от маскираните убийци.

Освен него сръбската мафия в ЮАР дава още 4 жертви заради кражбата на кокаина от българските трафиканти в страната, пише още "Курир". Милан Джуричич-Мики, чието ликвидиране в Сърбия обясняваха с убийството на Желко Ражнятович-Аркан, Дарко Кулич, Джордже Михалевич и Югослав Смиликич, са очистени последователно в рамките на няколко месеца.

След убийството на Жуча миналия вторник килърите бягат с BMW, което било открито запалено на няколко километра от местопрестъплението. По същия начин бил ликвидиран по-рано и Дарко Кулич, констатирали южноафриканските медии.

Реклама
Реклама
Реклама