Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7461559 www.bgdnes.bg

БГ звездата Христо Живков след "Страстите Христови": Пак влизам в манастир заради Мел Гибсън

Холивудското величие отново се спря на нашенеца за образа на Свети Йоан

Христо Живков, който отново ще облече аскетичните одежди на Свети Йоан за "Страстите Христови: Възкресението", живее в манастир повече от половин година, научи "България Днес".

"Така е. Аз съм вярващ християнин и смятам, че за да навляза в ролята, това е необходимо", казва Живков. Изтънченият красавец иска максимално детайлно да разбере философията, изповядвана от Ордена на йезуитите, към които го отвежда неговият герой - монахът Андреа, предизвикал диспут за свободата на личния избор. Седмици наред Христо гостувал на братството в обителта - за да се потопи в атмосферата, да усети флуидите на тайнствеността. Неслучайно той е четвъртият актьор, чието име категорично е обявено от Мел Гибсън в списъка за продължението. Филмът ще започне да се снима след месец, а по кината ще е през 2020 година, като се очаква неговата официална премиера да е фестивалът в Кан. "Това е изключителен успех за мен, защото образът на Свети Йоан е самото въплъщение на терзанието", смята Живков. "Много бих искал отново да снимам с Моника Белучи, която играеше Мария Магдалена, но дали това ще се случи, знае само Гибсън", смее се българинът.

Холивудското величие останал изключително изумен от нашенеца, който на терен цитирал с лекота цели откъси от Библията. Всеки божи ден снимките започвали с молитви, четени от католически свещеник, православен поп, равин, имам, протестантски пастор, служител в будистки храм. Специален консултант е бил 83-годишният тогава абат Майкъл де Бурж, който редовно причестявал екипа с мъже и жени от различни националности и религии. "Надявам се тази магия отново да ни се случи. Когато снимаш в нещо толкова голямо, има една тайнственост, едно страхопочитание към божественото", споделя още Христо Живков. Христо рядко говори за душевния си мир, но споделя, че вярва в прераждането. Когато за първи път се вижда очи в очи с вече покойния Ермано Олми, който си търси актьори за "Занаятът на оръжията", е убеден, че са се срещали в предишен живот. Вероятно италианецът е мислил същото, защото Живков става Джовани ди Медичи - създателят на прочутата династия от Флоренция. Абсолютна ерес за италианците. А и за останалите - Христо побеждава 1500 мераклии за образа, като между тях е и Рики Мартин.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама