Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7475655 www.bgdnes.bg

Патешко бутче с грах

Необходими продукти:

1 опаковка патешко бутче
2 глави червен лук
2 глави чесън
1 литър пилешки бульон
или патешки
50 г краве масло
400 г грах
50 г шунка
шварцвалдска
50 мл маслиново масло
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

Овкусяваме бутчетата със сол и черен пипер и ги запечатваме от двете страни в сгорещено олио. Към тях прибавяме главите лук и чесън - разрязани на две, без да ги белим. Когато бутчетата хванат златист загар и от двете страни, добавяме маслото, след което доливаме бульона.
Прехвърляме бутчетата заедно с течността в дълбока тава, покриваме я с фолио и печем 2 часа в предварително загрята на 180 градуса фурна. Накрая махаме фолиото и запичаме бутчетата за 15 - 20 минути да хванат загар.
След това прецеждаме соса от печенето и го пасираме заедно с печените лук и чесън.
В тиган загряваме 20 мл маслиново масло и задушаваме граха, след което добавяме шунката, нарязана на ленти. Овкусяваме със сол и черен пипер. Поднасяме го като гарнитура към патешките бутчета и поливаме с печения сос.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама