Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7576659 www.bgdnes.bg

Чолата тихомълком оправдан

 Маманите му се прецакаха със споразумения

Магистратите не откриха доказателства по първото дело за сводничество

Соченият за сутеньор Росен Чолов-Чолата е оправдан тихомълком по първото дело за сводничество, научи "България Днес". На 5 юли съдия Аделина Иванова е оправдала Чолата и шофьора му Пламен Кирилов, спряган за негов помощник, потвърдиха от спецсъда. Арестите по случая станаха през ноември 2012 г., а процесът се точи от 2015 г. Така се оказва, че след 7 години разправии с Темида Чолата печели битката на първа инстанция.

Според обвинението между 2008 и 2012 г. шефът на модната агенция FH1 и бивш ръгбист дърпал конците на сутеньорска банда, в която участвали Пламен Кирилов, букерката Ралица Любенова и моделката Дияна Петрова. Двете хубавици се прецакаха, като преди няколко месеца се признаха за виновни и сключиха споразумения. Ралица се нави на 3 г. условно, а Дияна - на 2 г. условно. Те бяха подпукани за склоняването на няколко момичета към платен секс.

Реклама

Разследващи обявиха след акцията, че Чолата и сие навивали красавици да работят в модната агенция, примамвали ги с оферти за ревюта и фотосесии, а после им предлагали да обслужват платежоспособни господа. Ралица се издигнала до маман, като контактувала с труженичките и ги разпределяла по адреси. Тя се отчитала на боса, като прибирала процент. Поръчването на момиче ставало с пароли като "Да играем един мач довечера" и "Искам да вкарам 2-3 гола". Като клиент на Чолата бе спряган дори депутат, наричан с прякора Кумчо Вълчо.

Сред момичетата от бардака лъснаха имената на "Малкото коте" на Валери Божинов, хасковската манекенка Боряна Генова, Плейгърл 2012 Мелиса Александрова, бившата мажоретка и шампионка по математика Пламена Михайлова от Русе, кандидатката за Мис България Вероника Маркова и други. Според обвинението част от девойките били непълнолетни. На някои от тях е предлагано да изкарват пари, вместо да ходят на училище.

По делото лъсна и информация, че моделките са пращани да обслужват заможни чужденци и са пътували за секссеанси до Македония, Италия, Испания. Една от тях разказала при разпитите, че Чолата лично я превозил до Косово.

Обвиненията стават на пух и прах в съдебната зала. Процесът се бави, за да се издирят труженичките, някои от които се разбягали в чужбина. Повечето от девойките разказват или че не познават модния шеф, или че не са карани насила да проституират. В закона платената любов е инкриминирана, като в члена от Наказателния кодекс за трафик на хора е записано "независимо от съгласието им". Очаква се скоро да бъдат написани и мотивите за решението на спецсъдийката - защо няма улики срещу Чолата и какво разколебава обвинението.

Законови промени освободиха модния шеф през лятото на 2013 г., но само няколко месеца по-късно той е заключен за сутеньорство. Този път е обвинен в престъпен сговор с помощничката си, 23-годишната студентка Полина Иванова, като според прокуратурата двамата склонявали девойки да проституират в кафене до НДК. Труженичките припечелвали по 400-500 лева на сеанс, а сред тях също имало непълнолетни. Делото започва през 2016 г., води се при закрити врата и приключва в началото на т.г. с осъдителни присъди. Двамата получават по 3 г. условно от съдия Андон Миталов. Битката на Чолов с правосъдието ще продължи на втора инстанция с апелативния спецсъд.

Милянкова го заряза

Проблемите на Росен Чолов с Темида се оказаха пагубни за семейството му. Покрай повторния му арест той е зарязан от половинката си - моделката и актриса от "Под прикритие" Ирена Милянкова.

Тя трябваше сама да гледа четирите си деца от Чолата и да се оправя с непосилните сметки. Заради проблемни кредити семейството изгуби къщата си в столичния кв. Горна баня. След като заряза Чолов, Милянкова си намери нов мъж, на когото роди две деца.

Реклама
Реклама
Реклама