Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7656079 www.bgdnes.bg

3 бона за количка на тризнаци

     Поръчват от Германия, у нас такава няма

Три месеца навършиха Христиана, Анна-Мария и Светослав

3 бона струва уникалната количка на тризнаците, които роди 44-годишната Димитринка Йорданова от Сливен. Навръх петък 13-и Христиана, Анна-Мария и Светослав навършиха 3 месеца.

Димитринка шашна цялата страна и лекарската гилдия, раждайки на 13 юни живи и здрави тризнаци на 44 години. Повече от 6 години неуспешни опити за зачеване и 10 ин витро процедури бяха нужни, за да може щастието да изгрее в дома на медицинския феномен Димитринка и съпруга й Светослав, на когото е кръстен синът им.

Реклама

"Количката беше поръчана от Германия, защото тук няма такива за тризнаци. Общината я заплати и много ни помогна. Децата растат и с таткото Светослав привикваме към режима с неспане и постоянни грижи. Най-големите трудности са по пътя, разрушените тротоари или липсата на такива", сподели пред "България Днес" многодетната майка.

Докато Светослав е почти всеки ден на работа и зает със задачи, във всекидневните ангажименти на Димитринка й помага жена от града. Без нея майката трудно ще се справя с всички отговорности, пренасяне на количката в градската среда и всички останали майчини неволи.

"Без нея не мога да се оправя, няма как. Иначе дечицата са много усмихнати и приветливи. Опитват се да гукат и да кажат нещо, но още е много рано. Мечта ми е да кажат "мамо". Толкова ще бъде хубаво", разказва още щастливата родителка.

Димитринка храни отрочетата с адаптирано мляко, а вкъщи за трите юначета има три отделни креватчета. Често се случва мама да легне с едното детенце в спалнята, а таткото с другите на дивана. Или обратно. В пълната къща годините без детски плач са заменени с емоции по три и смяната на местата е често срещано явление.

"Сега ги мъчат колики. Опитахме с лекарства от Германия и Гърция без кой знае какъв ефект. Давам им и чайчета от анасон и копърово семе. Успяваме да се справим и с грижи, и откъм финанси", сподели още Димитринка и добави с усмивка, че няма никакъв проблем с разпознаването на тризнаците.

Димитринка не мисли да записва тризнаците на ясла, тъй като децата там често се разболявали. Ще използва и двете години майчинство, макар втората да е символично заплатена от държавата в размер на 380 лв. месечно.

Реклама
Реклама
Реклама