Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8089707 www.bgdnes.bg

400 хил. души зяпат как застрелват българин

Гръмнатият в Истанбул ослепил жена

Ужас! Екзекуцията на Милен Бахчеванов от турските служби е хит край Босфора

Повече от 400 000 човека гледаха как полицаи гръмват българин в Истанбул. Клип показва цялата акция по обезвреждането на лудналия 33-годишен Милен Бахчеванов. Варненецът има много криминални прояви, като първата присъда получава преди петнайсетина години. Той е хероиново зависим наркоман, с висок процент ТЕЛК, с ХИВ и психични отклонения.
Милен Бахчеванов бе прострелян и издъхна от раните си, след като нахлу с голям нож (някои турски медии го определиха като мачете) в ресторант в Истанбул. Малко преди полунощ влязъл в заведението на улица „Шехит Камил Балкан“ в кв. "Байрампаша". Пробвал да вземе жени за заложници, но всички успели да избягат. Пристигат полицаи и при опитите да бъде арестуван българинът разпаря ръката на единия. След това е прострелян и умира от кръвозагуба в болницата.

Реклама


Кримидосието на Бахчеванов започва да се пълни още когато е непълнолетен. Тогава е осъден за кражба и измама. Пуснат е предсрочно. През 2007 година получава 20 месеца решетки за държане на марихуана с цел разпространение. Тревата е 59 грама, на стойност 352 лева. Защото не е излежал предишното си наказание, получава 4 месеца и от старата присъда.
След излизането си от пандиза Милен отново става клиент на Темида. Поредната си присъда Бахчеванов получава за нападение и грабеж над възрастна жена. През декември 2009 година той издебва варненка, която се връщала от банка в морската столица. Марийка стояла на спирка на булевард „Васил Левски”. Докато чакала рейса, Милен се приближил до нея и започнал да дърпа чантата й. Жената започнала да се брани, но отнесла силен удар в лицето, от който остава сляпа с едното си око. Бахчеванов продължил да я рита и налага с юмруци Бруталният побой бил забелязан от мъж, който стоял на балкона си на улица „Подполковник Калитин”. Той замерил нападателя с буркан и се втурнал на улицата да го задържи. В паниката Бахчеванов изпуснал чантата, но успял да избяга. Впоследствие полицаи го задържали, а мъжът и пострадала Марийка го разпознали. Осъден е и влиза в затвора.


През 2013 г. опитва да се самоубие зад решетките, но е спрян навреме. В началото на 2014 г. Бахчеванов прави нови два опита да се самоубие зад решетките във Варна. Пробва да се нареже с бръснарско ножче, но надзирателите го спират. Настанен е в стационара, където след няколко дни пак се накълцва с бръснарско ножче. Тогава почти успява да се обезглави, но го спасяват, въпреки че от шията му шурти кръв. Пробва и да вземе за заложник лекарят от затворническата болница. Преди това се сбива със съкилийник.
Тогава шефът на пандиза Росен Желязков обяснява, че Бахчеванов проявява автоагресия, има психични проблеми. Затова са направени постъпки Бахчеванов да бъде закаран в психиатрията в болницата в затвора в Ловеч.
През 2016 година е освободен предсрочно от затвора, като съдът му опрощава година и половина. През май 2017 година той отново е арестуван, защото обира лекар. Нахлува в спешния кабинет на факултета по дентална медицина на Медицинския университет във Варна. От дежурния лекар със сила взима мобилен телефон и портфейл със 190 лева. Тръгва да бяга, но е задържан от ограбения лекар и минувачи, които се притекли на помощ.
Междувременно в социалната мрежа туитър клипче на турски журналист предизвика истински фурор. Заснето е само от няколко метра от вратата на заведението, в което Милен Бахчеванов вилнее с нож. На кадрите се вижда как ченгета с насочени пистолети са обсадили входа, а техни колеги пробват с вишка да влязат през балкона. Отначало полицаите нахлуват и опитват да обезвредят българина. Той се развърта с ножа и те хукват навън. Започват да трещят изстрели. Бахчеванов почти не пробва да се прикрие, макар че застава зад колона. Стъклената врата и витрината обаче дават идеална визия към него. Полицаите му крещят да легне на земята и да остави оръжието, но той така и не се подчинява. Въпреки многото изстрели чак след няколко минути лудналият варнененц е улучен в крака и пада на земята. Вдига един-два пъти ръката си, но застива на пода. Чуват се коментарите на униформените, които се чудят дали е издъхнал. Тъкмо когато се готвят пак да нахлуват, Бахчеванов става и тръгва, куцукайки, из заведението. След няколко метра обаче пада отново. По-късно българинът е откаран в болница, където умира от раните си. До момента двеминутното видео е гледано от над 400 000 човека, коментарите са над хиляда. Интересът е огромен и на час привлича вниманието на десетина хиляди нови зрители.


Не искал решетки, за да играе на компютър

"Нямате право, аз съм болен", вика Милен Бахчеванов в съда, когато преди няколко години разбира, че пак ще бъде пратен зад решетките за поредното си престъпление.
"Стига глупости, майка ми е тука, приятелите ми са тука. Моля ви, г-н съдия, пуснете ме да си ходя вкъщи да си играя на компютъра, никъде няма да отида", са мотивите на Бахчеванов тогава да бъде пуснат на свобода.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама