Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8587747 www.bgdnes.bg

Мис България учи китайски

Запалва се по езика на бизнес вечеря в Шанхай

Китайски език по време на извънредното положение започна да учи Мис България 2012 Габриела Василева. Моделката се запалила по източната култура по време на официална вечеря в Шанхай през декември, сподели пред "България Днес" Габриела.


"През декември миналата година бях на бизнес пътуване в Шанхай и на една официална вечеря се заговорих с един от домакините и обещах, че ще изкарам курс, за да мога да говоря на техния език. А аз съм човек, който държи на обещанията си. И така - ето ме сега. Малко е "мисията невъзможна" ситуацията, но важни тук ще са постоянството и дисциплината", разказа още пред вестника най-красивата българка за 2012 година.
Изучаването на китайския език Василева започва преди повече от три седмици в семейната вила в местността Щъркелово гнездо край бреговете на язовир „Искър“. Там Габриела прекарва двата месеца на извънредно положение, а ученето на китайски език се оказва едно от многото нови неща, с които тя се захваща.
"На основно ниво съм все още. Знам вече как да задавам нормални въпроси, числата, храната, часовете, дневната рутина. Аз умея да се приспособявам към всякакви ситуации и съм доста доволна, че организирах времето си по най-добрия възможен начин. Два месеца, прекарани на язовир „Искър“, е по-скоро почивка, отколкото извънредно положение", доволна е Габриела.

Реклама


Наред с това миската изкарва още два курса - към Имперския колеж в Лондон и такъв за дигитални умения.
"Прочетох осем книги и съм в процес на четене на още осем. Така обичам! Измислих уникален здравословен сладкиш, който стана най-любимият ни десерт. А междувременно се специализирах в направата на не толкова здравословни захарни изделия", разказа още за иновативните си умения Мис България 2012.
Между всички тези занимания Габриела задължително намира време за тренировки. Физическите натоварвания са често със съпруга й Георги, с когото се врекоха във вечна вярност миналото лято. Преди това двамата се сгодиха в пустинята в Йордания.


„Беше една от най-вълнуващите емоции, спохождали ме към онзи момент. Един незабравим и неповторим миг. Напълно неочакван. Най-важното в една връзка е балансът. Златната среда е нещото, към което всички се стремим“, допълва пред "България Днес" Габриела Василева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама