Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8748557 www.bgdnes.bg

Йоана пропуска бала заради карантина

Народни танци с болен хореограф провалят празника на 18-годишната Йоана 

18-годишната Йоана Георгиева от Горна Оряховица ще изпусне бала си, защото е под домашна карантина.
Абитуриентката няма да изживее един от най-щастливите мигове в живота си, защото е била контактна със заразен с коронавирус.
"Йоана танцува в нашия ансамбъл "Сидер войвода", а се оказа, че хореографът е с положителен тест за КОВИД-19. Били са взети всички предпазни мерки, той е бил с маска, но здравните власти решават да сложат Йоана под карантина. Не съм експерт, но е правилно хората да се изолират, за да не се разпространява заразата", разказа пред "България Днес" Атанас Петров, председател на читалище "Напредък 1869", към което е зачислен ансамбълът.
Злополучната репетиция се провежда на 17 юни и затова Йоана ще е под карантина до 30 юни. Балът й е три дни преди това и момичето няма да може да се забавлява заедно със съучениците си. Ученичката е изключително разочарована от решението на здравните власти. Йоана е категорична, че не се чувства болна, не е имала физически контакт с хореографа и заслужава да отиде на бала си. Зрелостничката дори направила официално запитване към регионалната здравна инспекция, но оттам й отговорили, че няма как да бъде направен компромис и трябва да изкара пълния период на карантина.
Йоана е разочарована, защото вече има рокля, която е изработена по поръчка, както и е платила капаро в две заведения. Ученичката тъжи, че няма да има възможност да се сбогува с учителите си, да се прегърне със съучениците си и да си вземе дипломата за завършено средно образование. По нейни думи не са й правени тестове, като единствено се чува по телефона с личния си лекар, след като сама си е премерила температурата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама