Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8836455 www.bgdnes.bg

Ето я най-скъпата кола в България!

Ваньо Алексиев с цял джип охрана

"Бугати" за 5 млн. си кара шефът на "Биомет"



Няма "карантина" за лъскавото "Бугати Широн" за 5 млн. лв. на шефа на "Биомет". Бизнесменът Ваньо Алексиев отново е зад волана на луксозното возило, чиито събратя по света са едва няколкостотин. Това е най-скъпата кола в България, категорични са познавачи. Поне за момента.
Транспортният бос шофира сам баровския автомобил, следван плътно от цял джип охранители със затъмнени стъкла. "България Днес" видя и засне в движение "Бугати"-то на Алексиев и неговият кортеж, който неотлъчно следва всеки завой и действие на шефа. И в ситуация на извънредна епидемична обстановка автомобилът, който ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди, не е под карантина в имението на родения в Уругвай Алексиев в столицата.


Алексиев е роден в Монтевидео, Уругвай, където баща му бил консул в посолството ни. След връщането си у нас в началото на прехода започва транспортния си бизнес. Години по-късно той притежава около 200 автобуси и камиони. По-последни данни за него работят приблизително 650 души, от които 400 шофьори. Офисите на "Биомет" са разпръснати както из цяла България, така и в Париж, Барселона и Лондон. А следваща стъпка в бизнес начинанията му е създаването на изцяло екологичен транспорт.
Наред с транспортния сектор Алексиев започна бизнес и със соларни паркове в Угърчин, Пчеларово и Севлиево.
Алексиев има свой ключ към успеха, който вече три десетилетия изповядва. И той е, че всички служители са му близки. От кризите досега през годините бизнесменът се научил да не се поддава на еуфорията, завладяла другите.


Бизнесменът е категоричен, че целият живот е преодоляване на кризи. А що се отнася до икономиката, кризата имала оздравителен характер и показвала кои са реалните субекти. А на него лично кризата му помогнала да научи ценни уроци за бизнеса и хората и да му даде сили да продължи напред.
Тъкмо по време на кризи в последните години Алексиев умело прилагал предварително добре обмислена стратегия, която помагала на него и бизнеса му да се развиват дори в условията на стагнация.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама