Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9089868 www.bgdnes.bg

Замъкът на Самоковеца търси наемател

След като не намери купувач за 8 млн. лв.

Имението в средновековен стил е вдигнато по дизайн на убития мафиот

Под наем се дава замъкът на известния контрабандист Константин Димитров-Самоковеца, който беше застрелян в Амстердам през далечната 2003 г. Босът е покосен от куршумите, докато купува диаманти на близката да сърцето му манекенка Цеци Красимирова. В същото време съпругата му Ангелинка е бременна с дългоочакваното им първо дете и е в София.


След като повече от година вдовицата не успяла да продаде имението в средновековен стил в Боровец, то се офертира за наематели в агенции за vip-имоти. Според обичайната практика при подобни сделки публично не е обявена цена. По мнението на брокери подобни луксозни хасиенди вървят по около 8-10 евро на квадратен метър.

Реклама


780 кв. метра е застроената площ на замъка, който Самоковеца приживе построил като символ на своето богатство и величие в средата на 90-те години на миналия век. Брокери поясняват, че средната цена за квадратен метър в този случай е възможно да надхвърли обичайната, защото дворецът в полите на планината разполага с огромен двор от 4520 метра, както и куп екстри. Във всички случаи, който реши да наеме имота, ще трябва да бръкне дълбоко в джоба си - най-малко с 8-10 хил. евро на месец. В офертата изрично е записано, че замъкът се преотстъпва най-малко за една година, което означава, че бъдещият ползвател ще брои над 100 хил. евро за това време.


Срещу парите си той ще може да се шири в огромната сграда във вековна борова гора в Рила. Приказното имение в стил на средновековен замък е уникално и без аналог в България. Екстериорното и интериорното оформление са направени по индивидуален дизайнерски проект, изработен по изискванията на Самоковеца.

В замъка има три спални, пет бани, трапезария за 12 човека с камина, пура бар, спа център, джакузи за шест човека, сауна, фитнес, както и отопляем открит басейн на двора. Отделно от това в имота има гараж за четири автомобила, моторни шейни и две паркоместа. Самоковеца помислил и за прислугата си, която хем да му е под ръка, хем да не вижда и чува какво става в двореца. Заради дискретността за обслужващия персонал е изграден изолиран апартамент на двора, както и отделна постройка за барбекю и столова с площ от 130 кв. метра.
Собственикът Константин Димитров вдигна замъка на мечтите си само година преди да бъде убит в Амстердам. Самоковеца много държи всичко в двореца му да е от естествени материали. Стените, таваните и подовете са изцяло покрити с перфектно обработено орехово дърво. Мебелите са поръчкови, изцяло от естествено дърво и кожа с най-високо качество.

Месеци преди да бъде извадена на тезгяха, личната резиденция на Самоковеца тъне в разруха, коментират местни жители. По думите им имотът е запуснат, след като мина през възбрани от комисията за имущество, придобито от престъпна дейност и последващото им падане.

Впоследствие вдовицата на гангстера успява да си върне един по един наследените имоти и да се разпорежда с тях, както намери за добре.
Въпреки изминалите 17 години от разстрела на Самоковеца поръчителят на убийството му остава неизвестен, а килърът Ервин Врекер излежа 10 години затвор и вече е на свобода.







Реклама
Реклама
Реклама