Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9463813 www.bgdnes.bg

Фолкпевицата Дебора: Бившият ми ме заплаши с убийство!

Обяви пред 100 човека, че ще направи така, че да изчезна

Заплахи за живота си е получила фолкпевицата Дебора. Те са й били отправени пред свидетели от бившия й приятел и баща на детето на изпълнителката. Дебора е получавала и заплахи по телефона и в крайна сметка е подала жалба за тях.

Едновремено с това певицата, която отглежда сама детето си, е завела дело срещу баща му. Причината е липсата на всякакво отношение и желание за грижа за момченцето от негова страна.

Реклама

"Бившият ми приятел спря да идва да вижда сина си и не полага никакви грижи за него. От миналото лято не е дал една стотинка за издръжка", разказва ексклузивно пред "България днес" Дебора.

Попфолк изпълнителката припомня, че месец след като ражда сина си, се разделя с баща му. В началото той е ентусиазиран и помага. Дебора разказва, че въпреки раздялата им бившият й помага за детето финансово и идва да го вижда всяка седмица. Ситуацията претърпява пълен обрат през миналото лято. Дебора организира кръщене за сина си Самуил.

"В края на август, когато беше кръщенето на детето ми, се скарахме с бившия ми много жестоко. Не бях поканила неговата нова приятелка на празника, както и тогавашния мой приятел. Бяхме двете семейства, не беше удачно според мен да каня новите ни половинки. Бившият ми беше употребил алкохол, явно беше прекалил. Започна да крещи пред всички гости, да ме заплашва", твърди певицата.

Дебора подава жалба за заплахите за убийство, които получава, не само тогава, а и през следващите месеци по телефона. По думите й бившият й мъж заявява пред 100 души свидетели, че срещу 10 000 лева ще направи така, че Дебора да изчезне. Тя си тръгва от кръщенето с нейните близки. Певицата разказва, че от тогава не е получила една стотинка за издръжка, а към сина й липсва всякакво бащинско отношение.

"От тогава сме в много лоши отношения. Постоянно получавам заплахи и обиди по телефона. Първите месеци забранявах да идва да вижда детето, защото ме беше страх от него. След това омекнах, замислих се защо лишавам детето от баща му. Каних го да дойде, молех го, но той с времето се отдръпна", допълва разказа си брюнетката.

Тя разказва, че новата приятелка на бившия й често му прави проблеми защо трябва да ги посещава или поне това са оправданията на мъжа, който дори за Коледа не купува нищо на Самуил.

Реклама

"Последния път му донесе едни солети и едни пуканки. Не се интересува какво яде детето, от какво има нужда. При положение че знае, че в момента нямам участия и съм с доста по-малко финанси от преди", казва Дебора.

Тя завежда дело за попечителство върху детето си.

"Преди ми правеше проблеми за пътувания. И заради случилото се на кръщенето предпочетох да си изясним правата в съда. Получавах и заплахи, че ще ми вземе детето, че ще ме остави без него и ще го гледа той. А той никога не го е гледал, никога не е живял с него. В момента още нямаме насрочена дата за делото, но бившият ми е получил всички документи. Чакаме дата. Искам поне да знам, че като не се грижи за него, просто е баща по документ."

Дебора не за първи път попада на мъж, който я заплашва. Преди 4 години певицата стана жертва не само на психологически тормоз, но и на физически. Тогавашният мъж в живота й, с когото е само няколко месеца, системно я бие. Ден след като напуска риалити формата "Биг Брадър" певицата се появи посинена с хематоми при Гала. Дебора разказа, че е бита с ярост и сила точно пред блока й.

От тези злощастни случки изпълнителката успява да си направи изводи и дава съвет на жени изпаднали в сходен капан:

"Тогава не подадох жалба, защото ме беше страх да не стане нещо още по-лошо от това, което ми се беше случило. Многократно са ми писали жени и момичета, които са насилвани. Бих посъветвала всички дами, които се чувстват заплашени по някакъв начин, да говорят публично. Насилникът по този начин се плаши. Трябва да говорят публично, не само с полиция, с родители, приятели, социални мрежи и медии, за да може да има полза и помощ."

На въпроса дали в момента има мъж до себе си, Дебора лаконично отговаря:

"Не, в момента съм сама!"

Певицата успява да се справи финансово благодарение на основната си работа като търговски представител. Тя е благодарна, че в тази криза успява да изкарва пари и не разчита на помощ.

"По-трудно ми е финансово, отрази ми се, но не разчитам единствено и само на пеенето", споделя изпълнителката на хита "Луд си по мен".

Дебора разказва, че в началото не е одобрявала мерките срещу коронавирус, защото не е имала познати, които са се заразили. Сега обаче все повече хора в обкръжението й са минали през COVID-19, част от тях доста тежко и тя е съгласна с противоепидемичните мерки. Категорична е обаче, че трябва да има помощ от страна на правителството за затворените бизнеси.

"Няма да се ваксинирам на този етап, поне не, докато не го направят задължително. Не одобрявам ваксините", споделя видинчанката.

Реклама
Реклама
Реклама