Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9650819 www.bgdnes.bg

Певецът Орлин Горанов: Да се усмихваме, когато се сетим за Таня!

 Десетки колеги и почитатели на опашка за символичното поклонение на Лолова

"След смъртта на съпруга й Славето Татяна Лолова се чувстваше наполовина. Сега съм сигурен, че отново е едно цяло, след като вече е при любимия си."

Реклама

Това споделя пред "България Днес" певецът Орлин Горанов - близък приятел на голямата Татяна Лолова, която си отиде преди дни след усложнения от прекаран COVID - 19. Те двамата само преди месеци записаха дуетната песен "Любовта" - част от проекта "Пеещи артисти", в който актрисата участва с две песни - дуетът с Горанов и самостоятелната й песен "Кутийка за спомени".

"За жалост, когато трябваше да реализираме финала на съвместната си работа - страхотен клип, почти кино, към песента, съдбата реши да я събере с нейната любов. Невероятен човек беше тя. Нека хората се усмихват, когато се сетят за нея. Тя бе въплъщението на любовта и щастието. Остава в моето сърце завинаги. Прекланям се пред нея!" - допълва още Орлин.

Вчера по обяд бе символичното поклонение на Лолова в Сатиричния театър, където тя играеше през по-голямата част от живота си. Колеги и почитатели на обичаната българска актриса си взеха последно сбогом с нея с цвете в ръка пред портрета й. Десетки се наредиха на опашка, за да отдадат почит, а ръководството на театъра се бе погрижило всички противоепидемични мерки да бъдат спазени. Вежди Рашидов, Илияна Йотова, Валери Йорданов, Елена Петрова, Калин Сърменов, Тончо Токмакчиев, Мария Статулова и още много други присъстваха на поклонението.

"Дано са се събрали на голямата звездна сцена горе!" - през сълзи сподели Муки, дъщеря на Стоянка Мутафова, която загубихме през 2019. С Лолова приживе ги свързваше близко приятелство.

"Голяма актриса, голяма жена, голям човек. Това беше събрано в нея. На сцената само нея гледаха! - спомня си актьорът Славчо Пеев.

Реклама

Поклонението в Сатирата бе само символично пред портрета на актрисата. Погребението на Татяна Лолова ще се проведе в тесен семеен кръг.

Пейка и градинка на нейно име

Фенове и приятели на Татяна Лолова и Столичната община обмислят идеята пред Театър 199 да има пейка с нейно име. Там актрисата игра в спектакъла "Дуенде" на режисьора Съни Сънински, с който гостуваше и по света.

В социалните мрежи кметът на Слатина Георги Илиев сподели идея да нарекат градинка в квартала с нейното име. Идеята бе приветствана от съкварталците на Лолова. Голяма част от тях поставиха цвете на любимата пейка на актрисата в квартала.

Реклама
Реклама
Реклама