Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9711461 www.bgdnes.bg

Камен Донев тренира фехтовка за роля

По случай 50 г. юбилей щеше да се дуелира в пиесата "Сирано дьо Бержерак", пандемията я отложи

Уроци по фехтовка е взимал Камен Донев за ролята си в пиесата "Сирано дьо Бержерак". 50 години навърши вчера един от най-харесваните актьори. Донев почерпи само най-близките, тъй като премиерата, с която искаше да отпразнува юбилея си - "Сирано дьо Бержерак", в крайна сметка се отмени заради болен от коронавирус актьор в постановката. Донев получи главната роля на грозноватия поет от едноименната пиеса на Едмон Ростан в превода на Веселин Ханчев и веднага започна репетициите във Военния театър под режисурата на Стоян Радев. За самия образ на Камен ходил на петмесечни уроци по фехтовка при националния отбор.

Реклама

"Само си припомних, защото в академията съм играл образ на фехтувач и нямах проблем с това", коментира актьорът. Освен че владее всички възможни хора и ръченици, Камен е пристрастен към ветроходството, айкидото и самбото. Рефлексите, култивирани у него благодарение на бойните изкуства, му помагат при инцидент с автомобил преди пандемията. Докато шофира в столицата, го връхлита такси, но Донев бързо се измъква от потрошената си кола само със счупено рамо. Сред малките глезотии на Донев са електронните игри и картингът. Взима уроци по китара при Савчо Николов от Б.Т.Р., както и такива на туба и кларинет.

Изключителният в своята атрактивност актьор съвсем наскоро стана родител и на втора дъщеря от новата си жена. Това стана ясно на премиерата на филма му "Уют" малко преди пандемията. Детенцето се казва Румяна на името на майката на Донев, а първата му дъщеря е Димана, която живее отделно от него с бившата му жена - Петя. С нея са в перфектни отношения, а двете момиченца се радват на присъствието си една на друга.

"Не коментирам личния си живот никога, а честно казано, и съм много зает, ето сега ми звъни Майкъл Джексън", пошегува се актьорът на въпрос на "България Днес" дали ще сключва втори брак и това ли е жената на живота му.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама